Connect with us

Afaceri

Moody’s reconfirmă ratingul de ţară al României, cu perspectivă stabilă | JiulAZI

Publicat

pe

„Anunţul Moody’s arată faptul că ţara noastră are o creştere economică solidă, care se va menţine şi în următorii ani. Această perspectivă de creştere şi nivelul moderat al datoriei publice sunt motive de încredere pentru investitori în economia românească”, susţine Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Potrivit sursei citate, printre punctele forte ale României care au stat la baza deciziei agenţiei de rating se află: potenţialul robust de creştere economică pe termen mediu în contextul provocărilor existente de continuare a reformelor structurale, capacitatea fiscală moderată, susţinută de nivelul scăzut al datoriei publice, în ciuda riscurilor asociate de politicile fiscale pro-ciclice, capacitatea instituţională moderată, care reflectă progresele înregistrate de România de când este membră a Uniunii Europene, precum şi expunerea moderată la riscurile externe.

Estimările Moody’s, citate în comunicatul MFP, arată, în următorii doi ani, o creştere a PIB-ului real al României cu 4%, în 2018, respectiv de 3,5% în 2019. De asemenea, este de aşteptat ca dinamica investiţiilor să se îmbunătăţească, în condiţiile in care consumul privat va continua să fie principalul factor de creştere, iar contribuţia exporturilor nete va rămâne negativă. În plus, agenţia de rating menţionează că factorii care pot duce la o îmbunătăţire a ratingului de ţară vizează măsurile fiscale şi externe, însoţite de o mai mare predictibilitate şi credibilitate a acestora.

Totodată, punerea în aplicare a reformelor structurale menite să sprijine mediul de afaceri şi să soluţioneze deficitul de infrastructură vor avea un impact pozitiv asupra creşterii pe termen lung, notează ministerul de resort. Agerpres

 

Facebook Comments

Afaceri

Importanța alegerii corecte a echipamentelor frigorifice în funcție de nevoile restaurantului

Publicat

pe

De

rafturi camera frigorifica

În industria HORECA, echipamentele frigorifice joacă un rol esențial în menținerea calității alimentelor, reducerea riscului de contaminare și eficientizarea operațiunilor. Alegerea corectă a acestor echipamente este de o importanță crucială pentru succesul unui restaurant. În acest articol, vom explora aspectele cheie pe care trebuie să le ia în considerare proprietarii de restaurante atunci când își selectează echipamentele frigorifice, ținând cont de specificul și necesitățile afacerii lor.

Tipuri de echipamente frigorifice disponibile

Înainte de a alege echipamentele, proprietarii de restaurante trebuie să înțeleagă diferitele tipuri de echipamente frigorifice disponibile, cum ar fi vitrinele frigorifice, combinele frigorifice, dulapurile frigorifice și camerele frigorifice. Acestea sunt proiectate pentru a stoca și păstra alimentele la temperaturi corespunzătoare.

Dimensiunea și capacitatea

Selectarea dimensiunii potrivite a echipamentului frigorific depinde de volumul de stocuri pe care restaurantul îl gestionează zilnic. O alegere greșită a dimensiunii poate duce la spațiu insuficient sau irosirea energiei.

Estimarea volumului de stocuri

Proprietarii ar trebui să estimeze cât spațiu este necesar pentru a depozita ingredientele proaspete, produsele semipreparate și produsele finite. Acest lucru asigură că echipamentele frigorifice alese vor corespunde nevoilor restaurantului.

Eficiența energetică

Echipamentele frigorifice pot consuma o cantitate semnificativă de energie electrică. Optarea pentru echipamente eficiente din punct de vedere energetic poate ajuta la reducerea costurilor de exploatare pe termen lung.

Eticheta energetică

Proprietarii ar trebui să acorde atenție etichetei energetice atunci când aleg echipamentele frigorifice. Clasificarea acestora de la A+++ la D indică eficiența energetică, unde A+++ este cea mai eficientă.

Caracteristici speciale

Anumite echipamente frigorifice vin cu caracteristici speciale care pot fi utile în funcție de tipul de bucătărie și meniul restaurantului.

Sertări reglabile

Echipamentele cu sertare reglabile oferă flexibilitate în organizarea spațiului de depozitare, permițând păstrarea ingredientelor separate în mod corespunzător.

Accesorii pentru camerele frigorifice

Accesoriile pentru camerele frigorifice joacă un rol esențial în optimizarea spațiului de depozitare și menținerea condițiilor ideale pentru alimente. Printre acestea se numără rafturile (vezi aici diferite rafturi camera frigorifica), care permit organizarea eficientă a stocurilor, sistemele de monitorizare a temperaturii și umidității pentru asigurarea calității alimentelor.

Controlul umidității

Pentru produsele sensibile la umiditate, cum ar fi legumele, controlul umidității poate prelungi durata lor de viață și menține calitatea.

Mentenanță și asistență tehnică

Proprietarii ar trebui să se asigure că producătorul oferă asistență tehnică și servicii de mentenanță pentru echipamentele achiziționate. În cazul unor defecțiuni sau probleme, o asistență rapidă poate minimiza întreruperile în activitatea restaurantului.

Concluzie

Alegerea corectă a echipamentelor frigorifice este esențială pentru buna funcționare a unui restaurant. Luând în considerare dimensiunea, eficiența energetică și caracteristicile speciale, proprietarii pot asigura că operațiunile sunt eficiente și că alimentele sunt păstrate în condiții optime.

Întrebări Frecvente

Care este diferența dintre vitrina frigorifică și dulapul frigorific? Vitrina frigorifică este folosită pentru expunerea vizuală a alimentelor, în timp ce dulapul frigorific este mai potrivit pentru depozitarea în masă.

Pot să folosesc echipamentele frigorifice și pentru depozitarea băuturilor? Da, multe echipamente frigorifice sunt versatile și pot fi utilizate pentru stocarea atât a alimentelor, cât și a băuturilor.

Cum pot să mențin eficiența energetică a echipamentelor mele frigorifice? Curățați regulat bobinele și asigurați-vă că ușile se închid bine pentru a evita pierderile de frig.

De ce este controlul umidității important în echipamentele frigorifice? Controlul umidității ajută la menținerea texturii și prospețimii alimentelor care sunt sensibile la umiditate.

Ce avantaje oferă utilizarea ușilor cu închidere automată la camerele frigorifice?

Ușile cu închidere automată previn scurgerile de aer rece și mențin temperatura constantă în interiorul camerei frigorifice, asigurând păstrarea calității alimentelor și reducerea consumului de energie.

Care sunt măsurile de siguranță recomandate pentru utilizarea camerelor frigorifice?

Pentru a asigura siguranța personalului și a preveni incidentele, este important să fie montate mânere ușor de deschis din interior, să existe semnalizări clare pentru ieșire, iar camerele să fie dotate cu alarme care să avertizeze în cazul unei creșteri neașteptate a temperaturii.

Ce măsuri pot lua pentru a prelungi durata de viață a echipamentelor frigorifice? Efectuați verificări periodice, respectați instrucțiunile de utilizare și programați mentenanță preventivă regulată.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Cum să atragi pacienți noi pentru cabinetul tău stomatologic? CabineteStomatologice.com are răspunsurile

Publicat

pe

De

Atrage pacienți noi pentru cabinetul tău stomatologic cu ajutorul CabineteStomatologice.com. Noi avem răspunsurile de care ai nevoie pentru a-ți dezvolta cabinetul și a câștiga încrederea pacienților. Contactează-ne la adresa de e-mail: promovare@cabinetestomatologice.com pentru a începe colaborarea și pentru a-ți aduce mai mulți pacienți.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Cum alegi cele mai bune servicii de contabilitate

Publicat

pe

Cum alegi cele mai bune servicii de contabilitate

Intr-o lume din ce in ce mai complexa din punct de vedere financiar, gestionarea corecta a contabilitatii este esentiala pentru succesul oricarei afaceri. Indiferent daca esti un antreprenor la inceput de drum sau un manager cu experienta, alegerea celor mai bune servicii de contabilitate poate face diferenta intre o afacere profitabila si una cu dificultati financiare.

Definirea nevoilor afacerii tale

Primul pas in alegerea serviciilor de contabilitate este sa identifici nevoile specifice ale afacerii tale. Poti incepe prin a raspunde la cateva intrebari importante:

De cata expertiza contabila ai nevoie? Ai nevoie de oameni specializati in anumite industrii sau cu cunostinte avansate de impozite?

Ce tip de servicii contabile ai nevoie? Facturare, inregistrare tranzactii, reconciliere conturi, raportare financiara etc.?

Cat de des ai nevoie de rapoarte financiare si cat de rapid vrei sa primesti raspunsuri la intrebari sau asistenta?

Cauta referinte si recomandari

O modalitate excelenta de a gasi servicii de contabilitate de incredere este sa ceri referinte si recomandari de la colegi de afaceri, prieteni sau profesionisti cu experienta. Feedback-ul direct de la alte afaceri care au folosit acele servicii poate fi foarte valoros.

Verifica calificarile si experienta

Asigura-te ca echipa de contabili are calificarile si experienta necesara pentru a se ocupa de nevoile afacerii tale. Cauta contabili cu certificari profesionale si membri ai organismelor contabile recunoscute.

Verifica portofoliul si recenziile

Fii atent la experienta si recenziile serviciilor de contabilitate pe care le iei in considerare. Un portofoliu solid si recenzii pozitive pot oferi incredere ca vei primi un serviciu de calitate.

Comunicare si compatibilitate

O comunicare eficienta este esentiala in colaborarea cu un serviciu de contabilitate. Asigura-te ca poti comunica usor cu echipa contabila si ca exista compatibilitate intre valorile si obiectivele lor si ale afacerii tale.

Costuri si transparenta

Stabileste un buget pentru serviciile de contabilitate si afla cum sunt stabilite tarifele. Asigura-te ca exista transparenta cu privire la costuri si ca nu exista costuri ascunse.

Tehnologie si securitate

Intreaba despre tehnologia pe care o utilizeaza serviciul de contabilitate si despre masurile de securitate implementate pentru protejarea datelor financiare sensibile.

Flexibilitate si scalabilitate

Gandeste-te la nevoile pe termen lung ale afacerii tale si asigura-te ca serviciul de contabilitate poate fi flexibil si scalabil pentru a raspunde schimbarilor in dimensiunea si cerintele afacerii tale.

Alegerea celor mai bune servicii de contabilitate este un proces important si merita timp si cercetare atenta. Odata ce gasesti echipa potrivita, colaborarea cu aceasta te va ajuta sa ai o imagine financiara clara si sa iei decizii informate pentru dezvoltarea si succesul afacerii tale.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv22 de ore inainte

Aqurate depășește 1.600.000 de comenzi procesate prin magazinele online ce folosesc algoritmul său AI și anunță integrarea cu Teamshare

Primele magazine online care beneficiază de integrarea nativă cu Teamshare sunt eOrion.ro și eacum.ro Teamshare are peste 500 de magazine...

Exclusiv22 de ore inainte

Cat costa ascunderea unei hotarari de guvern care reglementa diurna pentru politistii si jandarmii trimisi in misiuni internationale? – Ziarul Incisiv de Prahova

– tăierea sporului pentru munca prestată în weekend și în sărbători legale (minus 300 -1000 lei); – eliminarea plății pentru...

Uncategorized2 zile inainte

PENNY România lansează Liga Punctelor PENNY pentru susținerea cluburilor sportive de fotbal pentru copii, juniori și tineret din toată țara

București, 20 septembrie 2023 – În perioada 20 septembrie – 14 noiembrie 2023, PENNY România, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal,...

Uncategorized2 zile inainte

Johnnie Walker lansează campania Keep Walking România, prin care încurajează femeile să vorbească despre impactul lor asupra societății

Noua campanie Johnnie Walker aduce în prim-plan poveștile unor români extraordinari, dând un exemplu pozitiv și stabilind o bază solidă...

Exclusiv2 zile inainte

Cam atata se poate face, cand te confrunti cu rechini in roba de magistrat

Ce concluzii se pot trage din lectura acestui articol luju? .luju.ro/tentativa-de-compromitere-a-judecatorului-nicolescu-ij-a-finalizat-verificarile-in-cazul-politistului-dga-care-acuza-ca-ar-fi-fost-jignit-si-intimidat-de-judecatorul-iccj-alin-nicolescu-la-un-examen-atitudinea-necorespunzatoare-a-studentului-care-pentru-a?fbclid=IwAR0rNx0rRy2YsCSLC1z1PWvzCVdyGUXAliNodW-Z2l20htuTAS4kofJxVKg Pai una evidenta ar fi ca Inspectia Judiciara este...

Eveniment3 zile inainte

Macromex și Horeca Culinary School pregătesc anul acesta 100 de specialiști în bucătăria preparatelor sous-vide

Fiecare curs de bucatar durează aproximativ 4 luni, iar modulul de produse sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații...

Exclusiv3 zile inainte

Un nou scandal in IPJ Prahova a izbucnit si a ajuns pe masa ministrului si a organelor de cercetare penala – Ziarul Incisiv de Prahova

Debandada din Penitenciarul Spital Rahova După ce tolerează tratamentele inumane și degradante, furturile, absențele de la serviciu și întârzierile repetate...

Uncategorized4 zile inainte

PC Garage te echipează gratuit cu un SSD de 1TB sau o sursă de 700W

București, România – 18 septembrie 2023 – PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice...

Exclusiv5 zile inainte

CCR continua seria amanarilor privind judecata exceptiei de neconstitutionalitate a OUG 59/2017 ( prin care s-a stabilit limitarea pensiei nete la nivelul mediei salariilor/soldelor nete)! – Ziarul Incisiv de Prahova

Mai tineti minte prima reactie (cu intarziere) a familiei criminalului de la 2 Mai, si ceea va scriam atunci –...

Exclusiv6 zile inainte

Panica in IPJ Prahova

”Capitan la 15 ani” a facut furori printre fostii colegi care s-au grabit sa isi piteasca pistoalele si lucrurile de...

Exclusiv7 zile inainte

Design și funcții avansate cu noua serie BEYOND Watch Earth2

Smartwatch-urile au evoluat de la simple dispozitive de afișare a timpului la gadgeturi multifuncționale și elegante ce îmbină tehnologia cu...

Exclusiv7 zile inainte

Ploieștiul este un oraș eșuat unde functiile de conducere din administratia locala se negociaza ca la piata si se stabilesc pe la „gratare” – Ziarul Incisiv de Prahova

Mai tineti minte prima reactie (cu intarziere) a familiei criminalului de la 2 Mai, si ceea va scriam atunci –...

UncategorizedO săptămână inainte

10 ani de Kinder Joy of Moving în România: programul ajunge anul acesta în peste 90 de școli din toată țara

Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educației și promovează activitățile sportive necompetitive   Ferrero România desfășoară împreună cu Ministerul...

ExclusivO săptămână inainte

Mare ghinion pentru „tânărul” politician, care-și făcea planuri pentru campania electorală din 2024/A fugit „mireasa” – Ziarul Incisiv de Prahova

”Si vis pacem, para bellum” Vegetius, general roman, De re militari             Acum câteva zile, un descreierat fără permis a pus...

rafturi camera frigorifica rafturi camera frigorifica
AfaceriO săptămână inainte

Importanța alegerii corecte a echipamentelor frigorifice în funcție de nevoile restaurantului

În industria HORECA, echipamentele frigorifice joacă un rol esențial în menținerea calității alimentelor, reducerea riscului de contaminare și eficientizarea operațiunilor....

ExclusivO săptămână inainte

Este doar începutul obișnuinței cu consumul… – Ziarul Incisiv de Prahova

”Si vis pacem, para bellum” Vegetius, general roman, De re militari             Acum câteva zile, un descreierat fără permis a pus...

Știrile Săptămânii