Connect with us

Afaceri

EXCLUSIV! Legătura CIA cu pesta porcină africană! Dezastru planificat. Rolul Rusiei | JiulAZI

Publicat

pe

 În doar şase săptămâni, un focar al bolii a forţat sacrificarea a 500.000 de porci pentru a preveni o epidemie de animale la nivel naţional. Acelaşi lucru pare să se întâmple astăzi în România. Pierderile economice sunt uriaşe, iar prima ţară care a anunţat că sistează importul de carne de porc din România a fost Rusia.

 

„Decizia a fost luata din cauza înrăutăţirii situaţiei epizootice cu privire la pesta porcină africană si a dovezilor privind extinderea epidemiei in Uniunea Europeana. În special, potrivit International Epizootic Bureau, un nou focar a fost înregistrat în randul porcilor mistreţi din zona Satu Mare din România”, se arăta într-un comunicat de presă al Autorităţii Sanitar Veterinare din Rusia, în luna mai când nimeni nu se aştepta la un dezastru de asemenea amploare.

 

Autorităţile române dau din umeri şi nu-şi pot explica nici acum de ce s-a ajuns în această situaţie dramatică şi nici nu pot sista catastrofa care se preconfigurează pentru ţara noastră. Cum a ajuns virusul în România şi cum de s-a extins aşa rămâne un mister.

Cazul Cuba – CIA

 

O sursă din interiorul serviciilor secrete americane a dezvăluit pentru Newsday la acea vreme, că a primit virusul într-un container sigilat, fără marcaj, la o bază de armată din S.U.A., unde se afla şi un teren de antrenament CIA din zona Canalului Panama, cu instrucţiuni pentru a o implanta şi a da vina ulterior pe  grupul de terorişti anti-Castro. Nu a ştiut atunci exact despre ce este vorba.

 

 

Epidemia din 1971, prima şi singura dată când boala a lovit emisfera vestică, a fost denumită „evenimentul cel mai alarmant” din 1971 de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură. 

 

Pesta porcină africană este o boală virală extrem de contagioasă şi de obicei letală care infectează doar porcii şi, spre deosebire de gripa porcină, nu poate fi transmisă oamenilor. Toată producţia de carne de porc din Cuba s-a oprit pentru câteva luni.

 

Un purtător de cuvânt al CIA, Dennis Berend, ca răspuns la o solicitare celor de la Newsday, a declarat: „Nu comentăm despre informaţii din surse nedefinite şi obscure.”

 

Cum de a izbucnit această epidemie în Cuba a fost un mister pentru specialişti. Mulţi au considerat totuşi că virusul a intrat în Cuba fie prin intermediul gunoiului de la un avion comercial, fie din cauza unor cârnaţi adusi de marinarii comercianţi.

 

Nu s-a anchetat suficient subiectul de către autorităţi la acea vreme, chiar dacă jurnaliştii de la Newsday au insistat mult şi au pus totul cap la cap. Totuşi la doi ani distanţă de la acest moment dramatic pentru cubanezi, preşedintele Nixon a interzis utilizarea armenlor chimice ofensive şi a războaielor biologice.

 

Sursa din interiorul serviciilor secrete americane a spus că, la începutul anului 1971, a primit virusul într-un container sigilat, neetichetat la Ft. Gulick, o bază a armatei în zona Canalului Panama. De asemenea, CIA are un centru de formare paramilitară pentru personalul de carieră şi mercenari la Ft. Gulick.

 

 

Containerul a fost dat apoi unei persoane din zona Canal, care a luat-o cu barca şi a transferat-o spre persoane aflate la bordul unui traul de pescuit de pe coasta Panamei. Sursa a spus că nu şi-a dat seama despre ce substanţă este vorba decât după izbucnirea focarului din Cuba. 

 

O altă persoană implicată în operaţiune, un exilat cubanez, care a dorit să rămână anonim, a declarat că se afla în traul când virusul a fost adus la bord. El a spus că traulul a tranferat virusul pe Insula Navassa, o insulă mică, pustie, situată, între Jamaica şi Haiti. De acolo, containerul a ajuns în Cuba şi dat altor agenţi de pe coasta de sud în apropierea bazei US Navy la Guantanamo Bay.

Sursa de pe trauler, care fusese instruită de CIA şi efectuase misiuni anterioare pentru agenţie, a declarat că nu a văzut oficialităţi CIA la bordul navei, dar a adăugat: „Am fost bine plătiţi, iar grupurile de exil cubaneze nu au aceşti bani … „

 

Senatul American a demarat o anchetă cu privire la acest eveniment în anul 1977, dar CIA a negat că ar avea vreo legătură cu introducerea virusului peste porcine africane în SUA. Cazul a fost închis, dar misterul pestei din Cuba nu a fost desluşit nici până acum.

Facebook Comments

Afaceri

Există subvenții sau scheme de sprijin pentru cumpărătorii de apartamente în București?

Publicat

pe

Există subvenții sau scheme de sprijin pentru cumpărătorii de apartamente în București?

Achiziționarea unei locuințe poate fi o provocare financiară pentru mulți oameni, iar în București, capitala României, autoritățile locale și guvernul național au implementat diverse subvenții și scheme de sprijin pentru a facilita accesul la proprietăți rezidențiale. (mai mult…)

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Eurodeal: Cursuri Obligatorii pentru Succesul în Proiectele de Afaceri – Competențe Antreprenoriale și Digitale

Publicat

pe

În călătoria ta către succesul în afaceri, investiția în formare este esențială. Centrul de Formare Profesională Eurodeal oferă cursuri obligatorii de Competențe Antreprenoriale și Competențe Digitale, necesare pentru prosperitatea în diverse proiecte de afaceri.

Cursuri Autorizate și Recunoscute de Ministerul Muncii și Educației

Cursurile de Competențe Antreprenoriale și Competențe Digitale de la Eurodeal sunt autorizate oficial și sunt recunoscute de Ministerul Muncii și Educației. Această acreditare le face obligatorii pentru proiectele finanțate prin programe guvernamentale precum Start-Up Nation, Start-Up Diaspora și Femeia Antreprenor, asigurând conformitatea cu standardele de calitate și accesul la finanțările necesare.

Esențiale pentru Succesul în Afaceri și Digitalizare

Competențele antreprenoriale și digitale sunt fundamentale în lumea modernă a afacerilor. Eurodeal oferă cursuri adaptate cerințelor antreprenorilor contemporani, furnizându-le abilitățile necesare pentru inițierea și gestionarea eficientă a afacerilor într-o lume digitală în continuă schimbare.

Acces la Oportunități și Finanțări Guvernamentale

Absolvirea cursurilor Eurodeal conferă certificare oficială, recunoscută la nivel național și internațional. Acest certificat este un document esențial pentru accesarea finanțărilor guvernamentale și a altor oportunități de dezvoltare a afacerii. Astfel, cursanții pot beneficia de suport financiar și pot accelera creșterea și expansiunea afacerii lor.

Indiferent dacă ești în faza de început sau deja ai o afacere consolidată, cursurile Eurodeal te pregătesc pentru succes. Investiția în formare este cheia pentru a-ți atinge obiectivele și pentru a-ți transforma visele în realitate în proiectele tale de afaceri.

Eurodeal – Alegerea ta inteligentă pentru cursuri obligatorii de Competențe Antreprenoriale și Digitale în proiectele tale de afaceri! Asigură-ți locul acum și investește în succesul afacerii tale!

https://cursuridecalificare.ro

📞 Telefon: 021.255.52.71 / 0721.64.67.65
📍 Adresă: Bulevardul Chișinău, nr. 1, Complex Delfinului | Cercul Magic, etajul 1, Sector 2, București, România.

Pentru a-ți asigura locul și pentru a investi în viitorul afacerii tale, înscrie-te acum la cursurile Eurodeal de Competențe Antreprenoriale și Competențe Digitale!

Sursa: Stirea Zilei  

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

De ce caserolele de aluminiu ajută la menținerea produselor calde?

Publicat

pe

De ce caserolele de aluminiu ajută la menținerea produselor calde?

Caserolele de aluminiu sunt esențiale în domeniul alimentar datorită capacității lor de a menține produsele calde pentru o perioadă îndelungată.

Acestea sunt folosite în restaurante, cantine, servicii de catering și chiar acasă, pentru a păstra mâncarea caldă și proaspătă până în momentul servirii.  De obicei se folosesc caserole de aluminiu în mai multe moduri, cele mai importante fiind pentru alimente calde, însă nu se rezumă doar la acestea. (mai mult…)

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized16 ore inainte

Înainte de executarea silită băncile trebuie să-și ajute clienții să depășească situațiile care au generat neplata. Rolul CSALB va crește

24 aprilie, București. Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează...

ExclusivO zi inainte

Amenajarea unui living modern cu influențe tradiționale românești – Ziarul Incisiv de Prahova

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

UncategorizedO zi inainte

TikTok sărbătorește Ziua Internațională a Cărții alături de comunitatea #BookTok din România

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, TikTok lansează un efect AR disponibil în aplicație, care să aducă împreună iubitorii de...

UncategorizedO zi inainte

Studiu Reveal Marketing Research în parteneriat cu Up România despre comportamentul alimentar al românilor: 7 din 10 români intenționează să arunce mai puțină mâncare la gunoi

Cel mai recent studiu derulat de Reveal Marketing Research în parteneriat cu Up România și-a propus să identifice atitudinile și comportamentele...

Ce diferențe există între un psiholog, un psihiatru și un psihoterapeut? Ce diferențe există între un psiholog, un psihiatru și un psihoterapeut?
Viața în Jiu2 zile inainte

Ce diferențe există între un psiholog, un psihiatru și un psihoterapeut?

Navigând prin labirintul sănătății mintale, ești adesea întâmpinat de termeni precum psiholog, psihiatru și psihoterapeut. Acești specialiști joacă roluri vitale...

Exclusiv2 zile inainte

WHITE TOWER (XXXII)/Vinovatii reali sunt inca protejati – Ziarul Incisiv de Prahova

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Exclusiv4 zile inainte

Solicitare de a-i înceta calitatea de „desemnat” a ofițerului de nota 4,09/Cms. șef  Mititelu Daniel este împuternicit de fostul împuternicit inspector șef Terciu Ciprian – Ioan succesiv, timp de 12 luni pe această funcție – Ziarul Incisiv de Prahova

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Exclusiv5 zile inainte

Consilierii de integritate din unitati nu sunt mai degraba un fel de „nulitati recompensate”? – Ziarul Incisiv de Prahova

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Uncategorized6 zile inainte

Agenția de creație DDB România semnează prima campanie de imagine a grupului de companii PPC din România

București, 15 aprilie 2023 – Agenția de creație DDB România anunță semnarea primei campanii de imagine a Grupului Public Power...

Exclusiv6 zile inainte

Mașini noi, cu livrare rapidă, direct de pe Autovit.ro.

Peste 1200 de oferte, 30 de mărci cu garanție de până la 7 ani și motorizări eligibile pentru Programul Rabla...

Exclusiv6 zile inainte

EVADARILE DIN PENITENCIARELE ROMANESTI, INSTITUTII IN SUBORDINEA MINISTERULUI JUSTITIEI, O AMENINTARE LA ADRESA SIGURANTEI NATIONALE !? – Ziarul Incisiv de Prahova

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Exclusiv6 zile inainte

B.D.G. Import își extinde portofoliul prin parteneriatul cu William Grant & Sons

D.G. Import a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri de 365 milioane lei Compania estimează că veniturile generate de...

ExclusivO săptămână inainte

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție. – Ziarul Incisiv de Prahova

De aproape un an, scandalul WHITE TOWER tine prima pagină a ziarelor locale și naționale, dar autoritățile par a închide...

Proiectelor Europene Proiectelor Europene
SocialO săptămână inainte

Termenul de depunere a proiectelor , în cadrul apelului dedicat IMM-urilor, prelungit prin ordin de ministru

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a prelungit, oficial, prin ordin de ministru, termenul de depunere a proiectelor pentru acțiunea...

UncategorizedO săptămână inainte

Conexiuni adevărate: Heineken® și Bodega lansează “The Boring Phone”

Heineken® și brand-ul american și retailer-ul Bodega au lansat „The Boring Phone” care își propune să ajute oamenii să realizeze...

EvenimentO săptămână inainte

La East European Comic Con, viitorii artiști vizuali primesc feedback relevant de la ECHO School

București, 17 aprilie 2024 – ECHO School, primul program de facultate în dezvoltarea jocurilor video din România, anunță participarea sa...

Știrile Săptămânii