Connect with us

Afaceri

Pikito, un concept omnichannel de creștere vânzări și clienți pentru magazinele online mici și medii, acum în România

Publicat

pe

Pikito, proiectul care reunește cumpărăturile online și cele offline prin intermediul unor spații comerciale fizice comune, este acum operațional în România. Compania cehă a făcut inaugurarea locației din Lemon Retail Park, București.

Ce este Pikito

Pikito simplifică procesul prin care magazinele online pot obține facilitățile magazinelor fizice, punându-le la dispoziție, în mod accesibil, un spațiu unde își pot vinde produsele. Acest loc este împărțit cu alți retaileri de pe piață, care nu intră însă în sfera concurenților direcți.

Printre principalele avantaje oferite de Pikito e-tailerilor parteneri se numără:

  • Notorietate și încredere crescute, datorate magazinului fizic local
  • Un spațiu care funcționează ca un showroom al celor mai bine vândute articole
  • Customer service de primă clasă, prin personal instruit și asistență profesională pentru clienți în magazin
  • Rată de conversie mai mare, creștere rapidă a vânzărilor în magazin
  • Puncte de ridicare și returnare ale produselor în magazin
  • Investiții financiare zero în magazinul fizic, doar o taxă lunară fixă pentru servicii complete (acoperită cu ușurință prin economisirea resurselor dedicate costurilor poștale, retururilor și reclamațiilor)
  • Un nou canal de marketing (metode de comunicare BTL cu publicul vizat)
  • Promovare omnichannel (vouchere în magazin, stimulente pentru cumpărare, vânzare POS)

Retailul tradițional întâmpină obstacole uriașe pentru a ajunge în medii precum centre sau parcuri de vânzare, însă Pikito reprezintă o soluție când vine vorba despre deschiderea magazinului propriu într-o locație cu potențial. Pikito oferă tehnologie de ultimă generație într-un singur loc – puncte de preluare, client service performant – personalul Pikito este instructat de e-shop-uri și branduri, alături de spații publicitare dedicate, cu un design modern și informații relevante despre acel comerciant.

Primul astfel de magazin comun a fost deschis la Praga, în august 2022, având un trafic lunar în creștere semnificativă. Mai precis, în doar 6 luni, datorită sortimentațiilor și segmentelor diverse de cumpărători din magazin, rata de conversie a achizițiilor din spațiul Pikito se situa între 5-10%. Mai mult decât atât, în prezent, toate unitățile Pikito sunt complet ocupate în Cehia și Slovacia.

Marcel Vargaestok, proprietarul Pikito, punctează: „România este o piață cheie pentru magazinele virtuale care se extind în Europa Centrală și de Est, unde potențialul este dat nu doar de dimensiune, ci și de concurența relativ mică. Localizarea este, de asemenea, importantă pentru succesul pe piața din România, prin adrese locale, numere de telefon sau asistență pentru clienți. În mod ideal, e-shop-ul ar trebui să aibă și o formă de prezență concretă în țară – conform sondajelor, până la 40% dintre utilizatorii online din România nu au încredere într-un magazin virtual dacă nu există concomitent și un magazin fizic sau o sucursală. Așadar, Pikito oferă servicii transfrontaliere prin spații comerciale fizice, pentru a stimula încrederea și creșterea conversiilor pe piețele Europei Centrale și de Est. În plus, simplifică deschiderea unui magazin în câteva săptămâni, fără investiții sau procese legislative dificile, oferind un avantaj pe piață”.

În urma lansării în România, fondatorii Pikito au deschis un magazin în Bratislava (și acesta ocupat total la momentul actual), în Slovacia, dar au în plan și alte potențiale lansări în Europa Centrală și de Sud-Est.

Pikito, soluția omnichannel accesibilă pentru e-taileri

Pikito este o reală oportunitate pentru afacerile desfășurate actualmente exclusiv online, mai ales din punct de vedere financiar. Esența este reprezentată de împărțirea costurilor între e-shop-urile neconcurente. O unitate de vânzare între 500-1.000 m2 poate conține până la 12 magazine. Acestea ar avea fundal comun, zonă de serviciu, cabine de probă și, mai ales, personal bine pregătit. Prin Pikito se poate ajunge la clienți din locații în care nu ar fi profitabilă deschiderea unui magazin fizic pe cont propriu.

În plus, oferă un suport sporit vânzătorilor online, care de multe ori nu sunt familiarizați cu retailul offline, mai ales având în vedere că există multe decizii ce ar putea afecta buna funcționare a magazinului.

Pikito în România

Spațiul comercial comun din România poate găzdui până la 14 e-taileri; în prezent, s-au încheiat deja colaborări cu retaileri precum Made In Japan, Kulina, Nedeto, Parfimo – iar altele sunt în curs de realizare.

Datele interne ale Pikito arată că până la 40% dintre clienți aleg să li se livreze comenzile în magazin, în cazul în care acel magazin este situat într-o zonă din proximitatea lor – iar fondatorii pariază pe cifre similare în ceea ce privește piața locală.

În România, Pikito își propune să devină soluția de bază, în special pentru magazinele online medii și mari care doresc să valorifice experiența fizică, fără implicații financiare extreme. Pentru astfel de e-taileri, un spațiu comercial comun este cea mai bună soluție din punctul de vedere al profitabilității. În acest fel, fiecare dintre magazinele partenere va obține un outlet sau un showroom modern și de înaltă calitate, la costuri accesibile.

Agatinsvet.cz, cel mai mare vânzător de jucării creative din Cehia și partener Pikito afirmă: „Știm de câtă muncă este nevoie pentru a deschide și a conduce un magazin. Prin urmare, apreciem foarte mult atunci când un partener preia aceste griji pe umerii lui și ne permite să ne prezentăm produsele într-un mediu plăcut, profesionist și să oferim clienților un alt punct de vânzare. Apreciem selecția variată de e-shop-uri care nu concurează între ele, ci dimpotrivă, se completează bine prin ofertele lor în spațiul Pikito. În plus, le aseamănă o trăsătură importantă: sunt magazine online dinamice, care lucrează unele pentru altele, iar cross-selling-ul reciproc are sens pentru noi toți.
Și să nu uităm un alt fapt important: magazinele fizice constituie locul în care se fructifică relația cu clientul. Reprezintă o sursă de informare extrem de valoroasă cu privire la consumatori: ce preferințe și obiceiuri de achiziție au, care sunt nevoile sau așteptările lor și așa mai departe”.

Despre Pikito

Pikito este un proiect care are la bază un concept unic în Europa, ce presupune ca e-shop-urile să-și deschidă în mod facil un magazin fizic, prin împărțirea spațiului comercial cu alte e-shop-uri de succes de pe piață, care nu intră însă în sfera concurențială. Investițiile financiare sunt minime și iau forma unei taxe lunare pentru servicii complete oferite.

Pikito este deținut de Kulina Group, companie specializată în comercializarea produselor pentru casă și lifestyle. Kulina Group a fost înființat în 2009, este activ în 5 țări europene (Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, România), are o valoare de piață de ~15 miliarde EUR, reunește 70 de branduri, peste 8.000 de produse și a avut 80.000 de clienți unici din 2020.

Antonín Štětina este CEO al Pikito, avându-i alături pe Vladimír Komár (investitor cu experiență, CEO și proprietar al brandului ceh de cosmetice Dermacol, care operează în Europa și în peste 60 de țări din întreaga lume) și pe Marcel Vargaeštók (coproprietar al Kulina Group, care operează în Europa Centrală și de Est) din postura de investitori.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Importanța alegerii corecte a echipamentelor frigorifice în funcție de nevoile restaurantului

Publicat

pe

De

rafturi camera frigorifica

În industria HORECA, echipamentele frigorifice joacă un rol esențial în menținerea calității alimentelor, reducerea riscului de contaminare și eficientizarea operațiunilor. Alegerea corectă a acestor echipamente este de o importanță crucială pentru succesul unui restaurant. În acest articol, vom explora aspectele cheie pe care trebuie să le ia în considerare proprietarii de restaurante atunci când își selectează echipamentele frigorifice, ținând cont de specificul și necesitățile afacerii lor.

Tipuri de echipamente frigorifice disponibile

Înainte de a alege echipamentele, proprietarii de restaurante trebuie să înțeleagă diferitele tipuri de echipamente frigorifice disponibile, cum ar fi vitrinele frigorifice, combinele frigorifice, dulapurile frigorifice și camerele frigorifice. Acestea sunt proiectate pentru a stoca și păstra alimentele la temperaturi corespunzătoare.

Dimensiunea și capacitatea

Selectarea dimensiunii potrivite a echipamentului frigorific depinde de volumul de stocuri pe care restaurantul îl gestionează zilnic. O alegere greșită a dimensiunii poate duce la spațiu insuficient sau irosirea energiei.

Estimarea volumului de stocuri

Proprietarii ar trebui să estimeze cât spațiu este necesar pentru a depozita ingredientele proaspete, produsele semipreparate și produsele finite. Acest lucru asigură că echipamentele frigorifice alese vor corespunde nevoilor restaurantului.

Eficiența energetică

Echipamentele frigorifice pot consuma o cantitate semnificativă de energie electrică. Optarea pentru echipamente eficiente din punct de vedere energetic poate ajuta la reducerea costurilor de exploatare pe termen lung.

Eticheta energetică

Proprietarii ar trebui să acorde atenție etichetei energetice atunci când aleg echipamentele frigorifice. Clasificarea acestora de la A+++ la D indică eficiența energetică, unde A+++ este cea mai eficientă.

Caracteristici speciale

Anumite echipamente frigorifice vin cu caracteristici speciale care pot fi utile în funcție de tipul de bucătărie și meniul restaurantului.

Sertări reglabile

Echipamentele cu sertare reglabile oferă flexibilitate în organizarea spațiului de depozitare, permițând păstrarea ingredientelor separate în mod corespunzător.

Accesorii pentru camerele frigorifice

Accesoriile pentru camerele frigorifice joacă un rol esențial în optimizarea spațiului de depozitare și menținerea condițiilor ideale pentru alimente. Printre acestea se numără rafturile (vezi aici diferite rafturi camera frigorifica), care permit organizarea eficientă a stocurilor, sistemele de monitorizare a temperaturii și umidității pentru asigurarea calității alimentelor.

Controlul umidității

Pentru produsele sensibile la umiditate, cum ar fi legumele, controlul umidității poate prelungi durata lor de viață și menține calitatea.

Mentenanță și asistență tehnică

Proprietarii ar trebui să se asigure că producătorul oferă asistență tehnică și servicii de mentenanță pentru echipamentele achiziționate. În cazul unor defecțiuni sau probleme, o asistență rapidă poate minimiza întreruperile în activitatea restaurantului.

Concluzie

Alegerea corectă a echipamentelor frigorifice este esențială pentru buna funcționare a unui restaurant. Luând în considerare dimensiunea, eficiența energetică și caracteristicile speciale, proprietarii pot asigura că operațiunile sunt eficiente și că alimentele sunt păstrate în condiții optime.

Întrebări Frecvente

Care este diferența dintre vitrina frigorifică și dulapul frigorific? Vitrina frigorifică este folosită pentru expunerea vizuală a alimentelor, în timp ce dulapul frigorific este mai potrivit pentru depozitarea în masă.

Pot să folosesc echipamentele frigorifice și pentru depozitarea băuturilor? Da, multe echipamente frigorifice sunt versatile și pot fi utilizate pentru stocarea atât a alimentelor, cât și a băuturilor.

Cum pot să mențin eficiența energetică a echipamentelor mele frigorifice? Curățați regulat bobinele și asigurați-vă că ușile se închid bine pentru a evita pierderile de frig.

De ce este controlul umidității important în echipamentele frigorifice? Controlul umidității ajută la menținerea texturii și prospețimii alimentelor care sunt sensibile la umiditate.

Ce avantaje oferă utilizarea ușilor cu închidere automată la camerele frigorifice?

Ușile cu închidere automată previn scurgerile de aer rece și mențin temperatura constantă în interiorul camerei frigorifice, asigurând păstrarea calității alimentelor și reducerea consumului de energie.

Care sunt măsurile de siguranță recomandate pentru utilizarea camerelor frigorifice?

Pentru a asigura siguranța personalului și a preveni incidentele, este important să fie montate mânere ușor de deschis din interior, să existe semnalizări clare pentru ieșire, iar camerele să fie dotate cu alarme care să avertizeze în cazul unei creșteri neașteptate a temperaturii.

Ce măsuri pot lua pentru a prelungi durata de viață a echipamentelor frigorifice? Efectuați verificări periodice, respectați instrucțiunile de utilizare și programați mentenanță preventivă regulată.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Cum să atragi pacienți noi pentru cabinetul tău stomatologic? CabineteStomatologice.com are răspunsurile

Publicat

pe

De

Atrage pacienți noi pentru cabinetul tău stomatologic cu ajutorul CabineteStomatologice.com. Noi avem răspunsurile de care ai nevoie pentru a-ți dezvolta cabinetul și a câștiga încrederea pacienților. Contactează-ne la adresa de e-mail: promovare@cabinetestomatologice.com pentru a începe colaborarea și pentru a-ți aduce mai mulți pacienți.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Cum alegi cele mai bune servicii de contabilitate

Publicat

pe

Cum alegi cele mai bune servicii de contabilitate

Intr-o lume din ce in ce mai complexa din punct de vedere financiar, gestionarea corecta a contabilitatii este esentiala pentru succesul oricarei afaceri. Indiferent daca esti un antreprenor la inceput de drum sau un manager cu experienta, alegerea celor mai bune servicii de contabilitate poate face diferenta intre o afacere profitabila si una cu dificultati financiare.

Definirea nevoilor afacerii tale

Primul pas in alegerea serviciilor de contabilitate este sa identifici nevoile specifice ale afacerii tale. Poti incepe prin a raspunde la cateva intrebari importante:

De cata expertiza contabila ai nevoie? Ai nevoie de oameni specializati in anumite industrii sau cu cunostinte avansate de impozite?

Ce tip de servicii contabile ai nevoie? Facturare, inregistrare tranzactii, reconciliere conturi, raportare financiara etc.?

Cat de des ai nevoie de rapoarte financiare si cat de rapid vrei sa primesti raspunsuri la intrebari sau asistenta?

Cauta referinte si recomandari

O modalitate excelenta de a gasi servicii de contabilitate de incredere este sa ceri referinte si recomandari de la colegi de afaceri, prieteni sau profesionisti cu experienta. Feedback-ul direct de la alte afaceri care au folosit acele servicii poate fi foarte valoros.

Verifica calificarile si experienta

Asigura-te ca echipa de contabili are calificarile si experienta necesara pentru a se ocupa de nevoile afacerii tale. Cauta contabili cu certificari profesionale si membri ai organismelor contabile recunoscute.

Verifica portofoliul si recenziile

Fii atent la experienta si recenziile serviciilor de contabilitate pe care le iei in considerare. Un portofoliu solid si recenzii pozitive pot oferi incredere ca vei primi un serviciu de calitate.

Comunicare si compatibilitate

O comunicare eficienta este esentiala in colaborarea cu un serviciu de contabilitate. Asigura-te ca poti comunica usor cu echipa contabila si ca exista compatibilitate intre valorile si obiectivele lor si ale afacerii tale.

Costuri si transparenta

Stabileste un buget pentru serviciile de contabilitate si afla cum sunt stabilite tarifele. Asigura-te ca exista transparenta cu privire la costuri si ca nu exista costuri ascunse.

Tehnologie si securitate

Intreaba despre tehnologia pe care o utilizeaza serviciul de contabilitate si despre masurile de securitate implementate pentru protejarea datelor financiare sensibile.

Flexibilitate si scalabilitate

Gandeste-te la nevoile pe termen lung ale afacerii tale si asigura-te ca serviciul de contabilitate poate fi flexibil si scalabil pentru a raspunde schimbarilor in dimensiunea si cerintele afacerii tale.

Alegerea celor mai bune servicii de contabilitate este un proces important si merita timp si cercetare atenta. Odata ce gasesti echipa potrivita, colaborarea cu aceasta te va ajuta sa ai o imagine financiara clara si sa iei decizii informate pentru dezvoltarea si succesul afacerii tale.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv20 de ore inainte

Aqurate depășește 1.600.000 de comenzi procesate prin magazinele online ce folosesc algoritmul său AI și anunță integrarea cu Teamshare

Primele magazine online care beneficiază de integrarea nativă cu Teamshare sunt eOrion.ro și eacum.ro Teamshare are peste 500 de magazine...

Exclusiv21 de ore inainte

Cat costa ascunderea unei hotarari de guvern care reglementa diurna pentru politistii si jandarmii trimisi in misiuni internationale? – Ziarul Incisiv de Prahova

– tăierea sporului pentru munca prestată în weekend și în sărbători legale (minus 300 -1000 lei); – eliminarea plății pentru...

UncategorizedO zi inainte

PENNY România lansează Liga Punctelor PENNY pentru susținerea cluburilor sportive de fotbal pentru copii, juniori și tineret din toată țara

București, 20 septembrie 2023 – În perioada 20 septembrie – 14 noiembrie 2023, PENNY România, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal,...

UncategorizedO zi inainte

Johnnie Walker lansează campania Keep Walking România, prin care încurajează femeile să vorbească despre impactul lor asupra societății

Noua campanie Johnnie Walker aduce în prim-plan poveștile unor români extraordinari, dând un exemplu pozitiv și stabilind o bază solidă...

Exclusiv2 zile inainte

Cam atata se poate face, cand te confrunti cu rechini in roba de magistrat

Ce concluzii se pot trage din lectura acestui articol luju? .luju.ro/tentativa-de-compromitere-a-judecatorului-nicolescu-ij-a-finalizat-verificarile-in-cazul-politistului-dga-care-acuza-ca-ar-fi-fost-jignit-si-intimidat-de-judecatorul-iccj-alin-nicolescu-la-un-examen-atitudinea-necorespunzatoare-a-studentului-care-pentru-a?fbclid=IwAR0rNx0rRy2YsCSLC1z1PWvzCVdyGUXAliNodW-Z2l20htuTAS4kofJxVKg Pai una evidenta ar fi ca Inspectia Judiciara este...

Eveniment3 zile inainte

Macromex și Horeca Culinary School pregătesc anul acesta 100 de specialiști în bucătăria preparatelor sous-vide

Fiecare curs de bucatar durează aproximativ 4 luni, iar modulul de produse sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații...

Exclusiv3 zile inainte

Un nou scandal in IPJ Prahova a izbucnit si a ajuns pe masa ministrului si a organelor de cercetare penala – Ziarul Incisiv de Prahova

Debandada din Penitenciarul Spital Rahova După ce tolerează tratamentele inumane și degradante, furturile, absențele de la serviciu și întârzierile repetate...

Uncategorized4 zile inainte

PC Garage te echipează gratuit cu un SSD de 1TB sau o sursă de 700W

București, România – 18 septembrie 2023 – PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice...

Exclusiv4 zile inainte

CCR continua seria amanarilor privind judecata exceptiei de neconstitutionalitate a OUG 59/2017 ( prin care s-a stabilit limitarea pensiei nete la nivelul mediei salariilor/soldelor nete)! – Ziarul Incisiv de Prahova

Mai tineti minte prima reactie (cu intarziere) a familiei criminalului de la 2 Mai, si ceea va scriam atunci –...

Exclusiv6 zile inainte

Panica in IPJ Prahova

”Capitan la 15 ani” a facut furori printre fostii colegi care s-au grabit sa isi piteasca pistoalele si lucrurile de...

Exclusiv7 zile inainte

Design și funcții avansate cu noua serie BEYOND Watch Earth2

Smartwatch-urile au evoluat de la simple dispozitive de afișare a timpului la gadgeturi multifuncționale și elegante ce îmbină tehnologia cu...

Exclusiv7 zile inainte

Ploieștiul este un oraș eșuat unde functiile de conducere din administratia locala se negociaza ca la piata si se stabilesc pe la „gratare” – Ziarul Incisiv de Prahova

Mai tineti minte prima reactie (cu intarziere) a familiei criminalului de la 2 Mai, si ceea va scriam atunci –...

UncategorizedO săptămână inainte

10 ani de Kinder Joy of Moving în România: programul ajunge anul acesta în peste 90 de școli din toată țara

Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educației și promovează activitățile sportive necompetitive   Ferrero România desfășoară împreună cu Ministerul...

ExclusivO săptămână inainte

Mare ghinion pentru „tânărul” politician, care-și făcea planuri pentru campania electorală din 2024/A fugit „mireasa” – Ziarul Incisiv de Prahova

”Si vis pacem, para bellum” Vegetius, general roman, De re militari             Acum câteva zile, un descreierat fără permis a pus...

rafturi camera frigorifica rafturi camera frigorifica
AfaceriO săptămână inainte

Importanța alegerii corecte a echipamentelor frigorifice în funcție de nevoile restaurantului

În industria HORECA, echipamentele frigorifice joacă un rol esențial în menținerea calității alimentelor, reducerea riscului de contaminare și eficientizarea operațiunilor....

ExclusivO săptămână inainte

Este doar începutul obișnuinței cu consumul… – Ziarul Incisiv de Prahova

”Si vis pacem, para bellum” Vegetius, general roman, De re militari             Acum câteva zile, un descreierat fără permis a pus...

Știrile Săptămânii