Connect with us

Afaceri

Mehedințeanul de Succes: Adrian Cătălin Emanoil și Evoluția Recrutării Ospitaliere în Regatul Unit

Publicat

pe

Născut în Ilovat, după ce a terminat Liceul Domnul Tudor, Adrian spune ca a ajuns să lucreze la o firmă de asfalt din Simian imediat după terminarea liceului. Neavând șansa să dea Bacalaureatul din prima, Adrian s-a mutat în comuna Svinița, unde a cunoscut niște oameni minunați care l-au ajutat să-și asigure un loc de muncă la Moldova Nouă, la o firmă de cablaje auto. Aici a avut parte de suișuri și coborâșuri în viața sa profesională. După această experiență, Adrian s-a mutat în Orșova, unde a lucrat ca barman la una dintre cele mai cunoscute terase din oraș, până să revină în Severin și să primească un loc de muncă la Bornetze Severin, unde a lucrat timp de 6 luni. Apoi, hotărât să-și îmbunătățească viața, a strâns fiecare ban și a decis să se mute în Anglia.

Astăzi, la 30 de ani, mehedințeanul nostru, Adrian Cătălin Emanoil…

Vezi tot articolul in Stirile Olteniei

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Granturi și conținut educațional dedicat industriei HoReCa oferite de Academia de Sustenabilitate

Publicat

pe

De

Academia de Sustenabilitate oferă companiilor din industria HoReCa granturi de 6.000 de euro și conținut educațional dedicat dezvoltat de 18 antreprenori, manageri și experți locali.

Programul de granturi este asociat lansării unui nou modul de self-paced e-learning disponibil prin platforma Academia de Sustenabilitate dezvoltată de Social Innovation Solutions. Acest modul educațional este dedicat antreprenorilor din HoReCa interesați să își transforme afacerea într-una mai sustenabilă.

“Vrem să îi ajutăm pe antreprenorii din domeniul ospitalității să reducă presiunea pe care o simt prin adaptarea la noile tendințe și norme de sustenabilitate și să găsească în aceste schimbări o adevărată oportunitate. De aceea am creat în Academia de Sustenabilitate un modul centrat pe nevoile specifice din industria HoReCa, alături de un instrument de suport pentru învățare accelerată prin cohorte și un program de granturi prin care susținem antreprenorii să transforme noțiunile teoretice despre sustenabilitate în impact concret.” a spus Ciprian Stănescu, Președinte Social Innovation Solutions.

Noul modul HoReCa conține 8 capitole care însumează peste 12 ore de conținut. Antreprenorii vor putea învăța cum să își îmbunătățească operațiunile, să reducă efortul generat de schimbările legislative din domeniu, să își creeze prima strategie de sustenabilitate pentru afacerea lor și să își îmbunătățească reputația brandului.

Fiecare capitol are o structură de sine stătătoare, iar informația esențială este prezentată succint,  astfel că fiecare antreprenor are libertatea să urmărească elementele care sunt în focus pentru nivelul la care se află business-ul pe care îl conduce – de la cum să își creeze propriul lanț de aprovizionare local, la cum să gestioneze consumul de resurse sau chiar să acceseze noi fonduri de finanțare.

Implementarea unor măsuri de sustenabilitate în afaceri necesită resurse financiare care, de cele mai multe ori, le lipsesc IMM-urilor la început de drum. De aceea, Academia de Sustenabilitate oferă celor mai activi antreprenori care urmează modulul HoReCa șansa de a obține unul dintre cele două granturi în valoare de 3.000 de euro. La finalul modulului, antreprenorii vor pune bazele primei lor strategii de sustenabilitate și, cu ajutorul granturilor, vor putea începe transformarea ei în acțiuni concrete. Aplicațiile pentru primul grant se pot face până pe 08.04.2024, iar pentru al doilea, până pe 06.05.2024.

Pentru a parcurge și mai ușor modulul și pentru a avea cele mai mari șanse de a obține grantul, vor fi organizate și două cohorte (grupuri de studiu) în perioada 11.03 – 05.04 și 08.04 – 03.05. Prin participarea la cohorte, cursanții vor avea ocazia de a se conecta cu colegi de breaslă, de a schimba bune practici și de a lucra împreună la strategia de sustenabilitate. Cei înscriși vor primi, săptămânal, obiective clare, teme și vor avea ocazia să discute conținutul modulului cu echipa Academiei de Sustenabilitate.

Printre experții prezenți în modul, se numără Dragoș Panait (Fondator Next Root Management Systems și Red Angus Steakhouse), Călin Ile (Senior Partner la Premier Hospitality și Președinte de onoare FIHR), Daniel Mischie (CEO City Grill Group), Vasi Andreica (CEO TED’S COFFEE CO), Raluca Simiuc (Co-fondatoare și Brand Shaper OTOTO), Adrian Adam (Executive Manager Singureni Manor) și Ioana Voinescu (Head of Sustainability, BCR). Așa cum se poate observa, experții vin din zone diferite HoReCa, tocmai pentru a oferi antreprenorilor sprijin și sfaturi cât mai utile și ușor de aplicat pentru nevoile lor.

Academia de Sustenabilitate este platforma creată de Social Innovation Solutions cu scopul de a ajuta antreprenorii din România să se alinieze la noile cerințe din piață. Platforma le prezintă, într-un mod prietenos și ușor de învățat, cum pot transforma sustenabilitatea într-o oportunitate de business, indiferent de domeniul în care aceștia activează. Proiectul a fost lansat anul trecut și este constant actualizat cu noi module care prezintă atât oportunități noi din piață, cât și schimbări legislative importante pentru antreprenori.

Noul modul Sustenabilitate în industria HoReCa, asemenea tuturor celelalte deja publicate pe platformă, este absolut gratuit și necesită doar înscrierea antreprenorilor pe site cu business-ul lor. De asemenea, tot pe www.academia-de-sustenabilitate.ro, este încurajată crearea de noi contacte de business printr-o platformă socială în care antreprenorii pot comunica, cere sfaturi de la experți și împărtăși cu toți cei înscriși deja bune practici din domeniile lor.

Despre Academia de Sustenabilitate

Academia de Sustenabilitate este un proiect inițiat de Social Innovation Solutions alături de Fundația Coca‑Cola, partener fondator și BCR, partener principal și OMV Petrom, partener. Printre partenerii organizaționali se numără Ambasada Sustenabilității în România, Confederația Patronală Concordia, Romanian Business Leaders, Viitor Plus, Global Shapers Bucharest Hub, WWF România, CCIFER sau SNRB. Proiectul beneficiază de sprijinul organizațiilor internaționale SME Climate Hub, Exponențial Roadmap Initiative, FutureShift, The Rock Group, având ca partener academic Envisia. Academia de Sustenabilitate are o componentă de Advisory Board, un consiliu consultativ care joacă un rol esențial în asigurarea resurselor educaționale de înaltă calitate, relevante și actualizate, astfel încât IMM-urile să poată adopta cele mai bune practici în domeniul sustenabilității și să rămână competitive pe piață.

Despre Social Innovation Solutions

Social Innovation Solutions (SIS) este o organizație care are ca misiune să susțină indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale.

SIS organizează mai multe incubatoare și programe educaționale în România și Europa Centrală și de Est, precum Future Makers, Academia de Sustenabilitate, TRANSFORMATOR și Games of Science, lucrând cu aproape 10.000 mii de tineri, start-ups și ONG-uri în ultimii ani. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații precum Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Inovare în design: Cum să folosești marmura, granitul și travertinul într-un mod surprinzător

Publicat

pe

Descoperă cum poți transforma aspectul casei tale folosind marmura, granitul și travertinul într-un mod surprinzător! Aceste pietre naturale sunt adesea asociate cu un design clasic și elegant, dar le poți folosi într-un mod unic pentru a crea o atmosferă contemporană și personalizată în casa ta.

Inovarea în design implică adesea combinarea materialelor tradiționale cu tehnici și stiluri moderne și folosirea marmurei, granitului și travertinului într-un mod neașteptat poate transforma complet aspectul unei camere. Poți opta pentru pardoseli din marmură cu modele geometrice sau blaturi de bucătărie din granit în culori vibrante și texturi interesante. Travertinul poate fi, de asemenea, folosit în decorarea pereților, creând un contrast fascinant și o atmosferă naturală și caldă.

Indiferent dacă optezi pentru un design minimalist sau eclectic, aceste pietre naturale oferă multe posibilități de exprimare și transformă orice spațiu într-un loc cu adevărat remarcabil. Așadar, pune-ți imaginația la treabă și explorează posibilitățile creative pe care marmura, granitul și travertinul le oferă în designul interior.

Prezentare generală a marmurei, granitului și travertinului
Marmura, granitul și travertinul sunt pietre naturale care se formează în mod natural în scoarța terestră prin procese geologice complexe. Fiecare dintre aceste pietre are caracteristici unice și aspecte estetice specifice.

**Marmura** este cunoscută pentru frumusețea și eleganța sa. Este o piatră metamorfică formată din carbonat de calciu cristalizat, care conferă marmurei texturi și culori variate. Marmura este adesea asociată cu luxul și este utilizată în principal pentru pardoseli, blaturi de bucătărie, și obiecte decorative.

**Granitul** este o piatră ignee formată din minerale precum feldspat, cuarț și mica. Este una dintre cele mai dure pietre naturale și este apreciată pentru durabilitatea și rezistența sa. Granitul este utilizat în principal pentru blaturi de bucătărie, pardoseli și obiecte decorative.

**Travertinul** este o piatră sedimentară formată prin precipitarea carbonatului de calciu din apele termale. Are o textură poroasă și este adesea asociat cu aspectul rustic și natural. Travertinul este utilizat în principal pentru pardoseli, pereți și obiecte decorative.

Utilizări tradiționale ale marmurei, granitului și travertinului în design
Marmura, granitul și travertinul au fost folosite de secole în designul interior și exterior. Aceste pietre au fost adesea utilizate într-un mod tradițional, în care marmura era asociată cu clasicul și eleganța, granitul cu durabilitatea și rezistența, iar travertinul cu aspectul rustic.

Marmura a fost folosită în principal pentru pardoseli, blaturi de bucătărie și băi. Granitul a fost preferat pentru pardoseli, blaturi de bucătărie și scări. Travertinul a fost utilizat pentru pardoseli, pereți și fațade exterioare.

Avantajele utilizării marmurei, granitului și travertinului în design
Folosirea marmurei, granitului și travertinului în designul interior și exterior aduce numeroase avantaje. Aceste pietre naturale sunt durabile, rezistente la uzură și pot rezista la trecerea timpului. Ele oferă un aspect elegant și sofisticat, adăugând valoare estetică unei case sau spații comerciale.

Alte avantaje ale utilizării marmurei, granitului și travertinului includ varietatea de culori și texturi disponibile, ușurința în întreținere și curățare, rezistența la zgârieturi și impact, și capacitatea de a rezista la temperaturi ridicate sau scăzute.

Modalități unice și creative de a integra marmura, granitul și travertinul în design
Există numeroase modalități unice și creative de a folosi marmura, granitul și travertinul în designul interior și exterior. Aceste pietre naturale pot fi combinate cu alte materiale, cum ar fi lemnul, sticla sau metalul, pentru a crea efecte vizuale interesante și pentru a adăuga unicitate și personalitate spațiului.

Pentru un design contemporan, poți opta pentru pardoseli din marmură cu modele geometrice sau blaturi de bucătărie din granit în culori vibrante. Pentru un aspect mai rustic sau natural, poți folosi travertinul în decorarea pereților sau în construcția unui șemineu.

Studii de caz ale proiectelor de design reușite folosind marmura, granitul și travertinul
Pentru a ilustra potențialul și versatilitatea marmurei, granitului și travertinului în designul interior și exterior, să analizăm câteva studii de caz ale proiectelor de design reușite.

Studiu de caz 1: Apartamentul modern cu pardoseală din marmură
Un apartament modern situat într-un cartier rezidențial exclusivist a fost transformat într-un spațiu elegant și sofisticat prin utilizarea unei pardoseli din marmură. Marmura a fost tăiată în plăci mari și a fost aranjată în modele geometrice, creând un aspect contemporan și inovator. Această pardoseală din marmură a devenit punctul focal al întregului apartament, adăugând unicitate și rafinament spațiului.

Studiu de caz 2: Bucătărie cu blaturi de bucătărie din granit exotice
O bucătărie modernă și elegantă a fost amenajată cu ajutorul blaturilor de bucătărie din granit exotice. Aceste blaturi de bucătărie au fost selectate pentru culorile și texturile lor vibrante și interesante, adăugând profunzime și caracter spațiului. Blaturile din granit exotice au devenit o atracție principală în bucătărie, adăugând un element de design remarcabil și practic în același timp.

Sfaturi pentru selectarea și achiziționarea marmurei, granitului și travertinului pentru proiecte de design
Atunci când selectezi și achiziționezi marmură, granit și travertin pentru proiecte de design, este important să ai în vedere câteva aspecte importante. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci alegerea potrivită:

1. Stabilește-ți bugetul: Marmura, granitul și travertinul pot avea o gamă largă de prețuri, așa că este important să îți stabilești un buget înainte de a începe căutarea.

2. Analizează caracteristicile fiecărei pietre: Marmura, granitul și travertinul au caracteristici și proprietăți unice. Asigură-te că înțelegi avantajele și dezavantajele fiecărei pietre înainte de a lua o decizie.

3. Verifică sursele de aprovizionare: Asigură-te că alegi furnizori de încredere și de înaltă calitate pentru a obține marmură, granit și travertin autentice și de calitate superioară.

4. Cere mostre: Înainte de a face o achiziție majoră, solicită mostre de marmură, granit și travertin pentru a vedea cum arată și se simt în realitate.

Întreținerea și îngrijirea marmurei, granitului și travertinului în design
Pentru a menține marmura, granitul și travertinul într-o stare bună și pentru a le păstra aspectul estetic de-a lungul timpului, este important să le acorzi îngrijire și întreținere adecvată.

Pentru a evita zgârieturile și deteriorarea suprafețelor, folosește suporturi sau tăvi pentru obiectele grele și evită contactul direct cu obiecte aspre sau ascuțite. Curăță regulat suprafețele cu produse de curățare special formulate pentru pietre naturale și evită utilizarea substanțelor chimice agresive.

Considerații de cost pentru utilizarea marmurei, granitului și travertinului în design
Costurile utilizării marmurei, granitului și travertinului în design pot varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi tipul și calitatea pietrei, dimensiunile proiectului, complexitatea lucrărilor de instalare și costurile materialelor auxiliare.

Este important să iei în considerare costurile de aprovizionare, transport și instalare atunci când planifici un proiect de design care implică marmură, granit și travertin. Este recomandat să consulți mai mulți furnizori și să soliciti oferte pentru a obține cea mai bună valoare pentru bugetul tău.

Concluzii și considerații finale privind inovarea în design cu marmura, granitul și travertinul
Utilizarea marmurei, granitului și travertinului într-un mod neașteptat în designul interior și exterior poate transforma complet aspectul unei camere sau al unei case. Aceste pietre naturale oferă versatilitate, durabilitate și unicitate, adăugând valoare estetică și caracter spațiului.

Indiferent dacă optezi pentru pardoseli din marmură cu modele geometrice, blaturi de bucătărie din granit exotice sau pereți din travertin, marmura, granitul și travertinul oferă numeroase posibilități de exprimare și inovare în designul interior și exterior.

Așadar, lasă-ți imaginația să zboare și explorează potențialul creativ al marmurii, granitului și travertinului în proiectele tale de design. Transformă-ți casa într-un spațiu deosebit și personalizat folosind aceste pietre naturale și surprinde-ți oaspeții cu inovația și frumusețea ta.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Explorarea Bucureștiului cu Flexibilitate: Solutii de Inchiriere Auto pentru Concedii Perfecte

Publicat

pe

De

Bucureștiul, o perlă a Europei de Est, atrage tot mai mulți turiști dornici să descopere farmecul său cultural și să exploreze regiunile înconjurătoare. Într-un oraș plin de viață și diversitate, soluțiile de mobilitate joacă un rol crucial în transformarea unei vacanțe într-o experiență autentică. Inchirierea de mașini în București devine astfel o alegere inteligentă pentru cei ce doresc să vadă mai mult, să descopere fiecare colț al orașului și să se avânte în călătorii către atracții mai îndepărtate.

Varietate de Opțiuni pentru Oamenii în Concediu

Fie că ești un cuplu în căutarea aventurii sau o familie numeroasă cu multe bagaje, oferta generoasă de mașini disponibile pentru închiriere în București acoperă toate nevoile. Turiștii pot alege între mașini de volum, perfecte pentru familii care călătoresc cu multe bagaje, și mașini mici și economice, ideale pentru cuplurile care doresc să exploreze împrejurimile în mod lejer și eficient.

Mașini de Volum – Perfecte pentru Familii și Echipaje Mai Mari

Familii numeroase sau grupuri de prieteni care sosesc în București pentru a-și petrece concediul pot opta pentru mașini de volum. Aceste vehicule spațioase oferă confortul necesar și loc suficient pentru bagaje, facilitând călătoriile fără bătăi de cap legate de spațiul disponibil în portbagaj.

Mașini Mici și Economice – Libertate la Fiecare Colț de Stradă

Pentru cuplurile care doresc să exploreze orașul într-un mod mai intim și eficient, mașinile mici și economice sunt alegerea perfectă. Manevrabilitatea lor face ca parcurgerea străzilor aglomerate ale Bucureștiului să fie o plăcere, iar eficiența lor în consumul de combustibil permite turiștilor să vadă mai mult fără a se opri frecvent la stațiile de alimentare.

Mașini de Lux – pentru O Vacanță de Neuitat

Pentru cei ce caută o experiență de concediu cu adevărat specială, Bucureștiul oferă și opțiuni de închiriere auto pentru mașini de lux. Aceste vehicule elegante adaugă un plus de stil și confort călătoriilor, transformând fiecare moment într-o experiență de neuitat.

Concluzie: Explorare Fără Limite în Capitala României

Inchirierea de mașini în București aduce cu sine oportunități nenumărate pentru turiștii ce vin în concediu. Indiferent de preferințe sau necesități, variatele modele de mașini disponibile permit călătorilor să-și personalizeze experiența, să descopere orașul și împrejurimile sale într-un mod care să se potrivească perfect cu stilul lor de călătorie.

Așadar, pentru cei ce doresc să transforme fiecare moment într-o aventură și să exploreze Bucureștiul și zonele înconjurătoare într-un mod liber și fără constrângeri, inchirierea de mașini se dovedește a fi soluția ideală pentru o vacanță perfectă.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv22 de ore inainte

Cum să îți alegi tunsoarea perfectă pentru forma feței tale – Ziarul Incisiv de Prahova

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru exprimarea personalității și pentru îmbunătățirea aspectului general. La fel ca în cazul femeilor,...

Afaceri2 zile inainte

Granturi și conținut educațional dedicat industriei HoReCa oferite de Academia de Sustenabilitate

Academia de Sustenabilitate oferă companiilor din industria HoReCa granturi de 6.000 de euro și conținut educațional dedicat dezvoltat de 18 antreprenori,...

Uncategorized2 zile inainte

HONOR ajunge în Top 5 branduri de smartphone-uri din Europa

HONOR, conform ultimelor cercetări Canalys (https://www.canalys.com/newsroom/europe-smartphone-market-q4-2023), s-a poziționat în mod remarcabil printre primele cinci branduri de smartphone-uri din Europa, pentru...

Exclusiv2 zile inainte

CARACATIȚA WHITE TOWER (XV)/Putregaiul acoperit de șefii poliției care stau la băute cu infractorii – Ziarul Incisiv de Prahova

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Uncategorized2 zile inainte

TikTok lansează funcția Add to Music App în România

Add To Music App duce mai departe puterea descoperirii muzicii pe TikTok și contribuie la consumul de muzică pe principalele...

Uncategorized2 zile inainte

De ce este mai bine să cumperi o unitate SSD sau NVMe în loc de una HDD

Cred că suntem cu toții de acord că unitățile HDD, care au fost odată forța dominantă, au pierdut bătălia cu...

Eveniment3 zile inainte

NAVITEL R285 2K – Cameră de bord modernă echipată cu funcționalități avansate

În contextul unei piețe dinamice a tehnologiei auto, NAVITEL își reafirmă poziția de lider prin consolidarea ofertei de camere auto de...

Uncategorized3 zile inainte

Funcția de urmărire a ochilor de la HONOR poate controla mișcarea mașinii VIDEO

Te invităm să descoperi cea mai recentă inovație HONOR și să experimentezi o nouă eră a condusului prin intermediul funcției de...

Uncategorized3 zile inainte

Ce artisti ajung la Summer Well in 2024?

In perioada 9-11 august 2024 ne dam întalnire la a 13-a editie de Summer Well, care se va desfasura la...

Exclusiv3 zile inainte

BMW-ul primit șpagă la santajele media la un pas de a lovi o femeie pe trecerea de pietoni! – Ziarul Incisiv de Prahova

Procurorii continuă să facă ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă. Vorbim despre un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care...

Uncategorized4 zile inainte

Samsung a prezentat gama de dispozitive îmbunătățite cu AI din 2024 în cadrul evenimentului “World of Samsung”

“World of Samsung” celebrează modul în care inteligența artificială permite noi experiențe de viață conectată prin intermediul seriei de produse...

Uncategorized4 zile inainte

Procesorul Nothing Phone (2a), proiectat împreună cu MediaTek

Nothing, compania de tehnologie cu sediul la Londra, a anunțat astăzi că Phone (2a) va avea un procesor personalizat Dimensity...

Exclusiv5 zile inainte

Caracatita WHITE TOWER (XIII – A) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI – Ziarul Incisiv de Prahova

Procurorii continuă să facă ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă. Vorbim despre un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care...

Eveniment5 zile inainte

Studiu ÎntreVecini: 65% dintre români declară că nu-și cunosc vecinii deloc sau că îi cunosc în mică măsură

80% dintre români și-ar dori să se înțeleagă mai bine cu vecinii și să poată apela la ei în caz...

Exclusiv6 zile inainte

Caracatita WHITE TOWER (XIII) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI – adeverinte false pentru credite pe numele unor politisti, mai rau ca la ultimii infractori! Maine, orele 13.00 – Ziarul Incisiv de Prahova

“LA PIOVRA” Prahoveana din varful IPJ Prahova si din varful MAI Alt prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro! Am...

Uncategorized6 zile inainte

AOC dezvăluie o nouă generație de monitoare, redefinind eleganța pentru spațiul tău de acasă și birou

Noua serie AOC B3 include modele cu margini ultra înguste, conectivitate USB-C și rate de reîmprospătare de 100 Hz București,...

Știrile Săptămânii