Connect with us

Administrație locală

Investiții în canalizarea din Cîlnic! Urmează și reparații ale drumurilor

Publicat

pe

 

Dumitru Vulpe, edilul localităţii CâlnicInvestiţiile curg pe bandă rulantă în comuna gorjeană Cîlnic. Edilul comunei a anunţat că anul acesta va finaliza lucrările de canalizare, aceste lucrări fiind cele mai importante de pe listă. Imediat după această investiţie, primarul are de gând să dea startul lucrărilor de reabilitare a drumurilor, care inevitabil vor fi afectate de lucrările de la canalizare.

Până la sfârşitul acestui an, locuitorii din comuna Cîlnic vor beneficia de canalizare. O bună parte dintre problemele de infrastructură au fost rezolvate în anii trecuţi, canalizarea fiind cea mai importantă lucrare în această perioadă. Imediat după aceste lucrări, drumurile afectate vor fi reparate, astfel încât participanţii la trafic, care tranzitează comuna, să nu aibă parte de neplăceri.

,,Un mare proaiect la nivelul localităţii este reţeaua de canalizare, proiect de un milion de euro finanţat din fonduri europene. Reţeaua de canalizare va fi în centrul comunei şi în satul Vlădoi. Staţia de epurare va fi astfel amplasată încât să preia toate apele uzate de la nivelul localtăţii, şi atunci când canalizarea se va extinde. Drumurile vor fi afectate de lucrările făcute la canalizare. După finalizarea acesteia, refacerea drumurilor va fi principala noastră prioritate. Terminăm canalizarea şi ne apucăm de drumuri. Fiecare locuitor îşi doreşte să trăiască mai bine şi să aibă toate utilităţile bine puse la punct. Mă refer aici la apă, drumuri, canalizare, toate au fost făcute pe măsură ce au existat programe de finanţare”, a precizat Dumitru Vulpe, edilul comunei Cîlnic.

Pentru că este în perimetrul minier, satul Pinoasa nu poate beneficia de astfel de lucrări. ,,Avem satul Pinoasa în care nu s-a putut face niciun fel de lucrare de infrastructură deoarece este în perimetrul minier şi toată lumea aşteaptă să fie strămutată, prin negocierile pe care oamenii le au cu Complexul Energetic Oltenia”, a completat Vulpe Dumitru, primarul comunei Cîlnic.

Facebook Comments

Administrație locală

Păstrarea în Formă a Anvelopelor de Vară – Strategii Eficace pentru Longevitate

Publicat

pe

Anvelopele sunt, fără îndoială, unul dintre cele mai importante componente ale mașinii tale, influențând atât siguranța, cât și performanța vehiculului. În special, „anvelopele de vară” necesită o atenție specială pentru a-și păstra calitățile în cele mai bune condiții. Acest articol îți va oferi sfaturi esențiale și trucuri eficiente pentru a menține anvelopele de vară în stare optimă, asigurându-te că te bucuri de fiecare călătorie în siguranță și confort.

1. Verificarea și Menținerea Presiunii Corecte în Anvelope

Unul dintre cele mai simple, dar vitale lucruri pe care le poți face pentru a menține anvelopele de vară este să verifici regulat presiunea acestora. O presiune incorectă poate duce la uzură inegală, performanțe scăzute și chiar riscuri de siguranță. Asigură-te că presiunea anvelopelor este conformă cu recomandările producătorului, ajustând-o conform necesităților sezoniere și de încărcare.

2. Inspectarea Fizică a Anvelopelor

Este esențial să inspecțiezi regulat anvelopele pentru orice semne de uzură, tăieturi, crăpături sau obiecte încastrate. Aceste probleme, dacă sunt ignorate, pot duce la defecțiuni grave pe drum. O inspecție vizuală atentă poate preveni multe probleme.

3. Rotirea Anvelopelor pentru a Promova o Uzură Uniformă

Rotirea anvelope vară la intervale regulate este o practică recomandată pentru a asigura o uzură uniformă. Acest lucru nu doar că extinde durata de viață a anvelopelor, dar îmbunătățește și manevrabilitatea și stabilitatea mașinii.

4. Alinierea și Echilibrarea Roților

O aliniere și echilibrare corectă a roților sunt esențiale pentru performanța anvelopelor de vară. Dacă roțile nu sunt bine aliniate sau echilibrate, anvelopele se pot uza inegal și prematur, afectând manevrabilitatea și confortul.

5. Evitarea Supraîncărcării Mașinii

Supraîncărcarea vehiculului poate avea un impact negativ asupra anvelopelor, mărind presiunea asupra acestora și accelerând uzura. Respectă limitele de greutate specificate de producătorul mașinii pentru a menține anvelopele în stare bună.

6. Conducerea Prudentă

Stilul tău de conducere influențează direct starea anvelopelor. Conducerea agresivă, cu accelerări bruste și frânări dure, poate duce la o uzură rapidă a anvelopelor. O conducere prudentă și uniformă va ajuta la prelungirea duratei de viață a anvelopelor.

7. Curățarea Regulată a Anvelopelor

Curățarea anvelopelor nu este doar o chestiune estetică, ci ajută și la prevenirea coroziunii și crăpăturilor. Folosește produse de curățare adecvate și asigură-te că îndepărtezi orice resturi sau murdărie acumulată.

8. Depozitarea Corectă în Afara Sezonului

Dacă schimbi anvelopele sezoniere, depozitează anvelopele de vară într-un loc uscat, răcoros și ferit de lumina directă a soarelui. Acest lucru previne deteriorarea cauciucului.

Concluzie

Menținerea anvelopelor de vară în condiții optime nu este doar o chestiune de performanță, ci și una de siguranță. Prin urmarea acestor sfaturi și trucuri, te vei asigura că anvelopele tale sunt pregătite pentru a face față provocărilor sezonului cald. Nu uita, o anvelopă bine întreținută este cheia unei călătorii sigure și plăcute. Pentru mai multe informații despre alegerea și întreținerea anvelopelor de vară, vizitează Vadrexim.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

Nicicand nu a fost mai simplu sa obtii fisa medicala pentru permis auto in Bucuresti!

Publicat

pe

fisa medicala permis auto Bucuresti

Stresul provocat de examenul pentru dobandirea statutului de sofer poate atinge cote alarmante. Cantitatea de informatie noua pe care trebuie sa o inveti si sa o aprofundezi poate parea dezarmanta.

Multitudinea de reguli (scrise, dar si nescrise) ale junglei numita “trafic” poate starni neliniste si agitatie. Asa este la inceput. Stai linistit, te vei obisnui cu orele de varf, cu intersectiile complicate si cu parcarile laterale! Tot ce trebuie sa faci este sa treci examenul teoretic, cel practic si… controlul care te declara apt pentru conducerea unui autovehicul.

Nu trebuie sa iti faci nicio grija! Acum este mai simplu ca niciodata sa obtii fisa medicala permis auto Bucuresti. Iti prezentam tot ce trebuie sa stii!

Fa-ti o programare!

Pentru a gestiona cat mai bine numarul mare de cereri, specialistii de la centrul medical Standard Med au optat pentru varianta unei programari in prealabil. Totul se face online, in mai putin de 2 minute! Intra pe site-ul https://www.fisamedicala.info/ si acceseaza sectiunea destinata solicitarilor pentru o programare.

In josul paginii proaspat deschise va fi necesar sa completezi 4 campuri cu datele tale personale (confidentialitatea este asigurata): numele, adresa de email, numarul de telefon, data nasterii si, optional, poti transmite o observatie sau un mesaj catre clinica.

In cazul in care preferi o programare telefonica pentru a obtine fisa medicala pentru permis auto in Bucuresti, poti apela la unul dintre numerele: 0722.435.435 sau 0314.053.950.

Ia cu tine urmatoarele acte

Ulterior programarii, va trebui sa te prezinti la sediul clinicii de pe bulevardul Carol I, nr. 45, la parter, aparatamentul 2, sector 2, Bucuresti. Verifica ziua si ora la care ai fost programat si incearca sa ajungi cu 15 minute mai repede.

Astfel, vor fi evitate modificarile nedorite de program si aglomeratia. Pentru a nu face doua drumuri pana la sediul Standard Med, care poate fi gasit si pe site-ul fisamedicala.info, este foarte important sa nu uiti acasa aceste acte:

–  Cartea de identitate / buletin;

–  Fisa de scolarizare (pentru obtinerea permisului auto);

–   Adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze daca pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;

–  In cazul bolnavilor de diabet tip I, este solicitata o scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea (daca solicitantul este apt pentru a conduce);

Asigura-te inca o data ca ai toate cele necesare si pregateste-te sa obtii fisa medicala pentru permis auto in Bucuresti in aproximativ o ora si jumatate de cand ai pasit pe usa clinicii Standard Med!

In ce consta consultul medical?

Odata ajuns la sediul aflat la doar cativa pasi de Piata Universitatii, vei fi supus unui scurt examen medical. Acesta cuprinde urmatoarele controale medicale:

  • Psihiatrie;
  • Medicina interna;
  • Ortopedie;
  • Neurologie;
  • Oftalmologie;
  • ORL.

Si gata! Atat de simplu si rapid este sa obtii fisa medicala permis auto Bucuresti! De acum, mai ai de promovat doar doua examene, cel practic si cel teoretic, si vei putea fi numit “sofer”. Tine minte! Carnetul de conducere vine cu o mare responsabiliate – trebuie sa conduci prudent si vigilent.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

Atu Tech: Incidența defecțiunilor la sistemele de supraveghere crește cu 30% pe timpul iernii. Cele mai multe defecțiuni sunt cauzate de instalări necorespunzătoare

Publicat

pe

De

Incidența defecțiunilor la sistemele de supraveghere crește cu aproximativ 30% pe timpul iernii. Temperaturile foarte scăzute, umezeala ridicată, condensul, precipitațiile și depunerile de gheață și zăpadă pe camerele de supraveghere și pe cablurile acestora și, mai ales, instalările necorespunzătoare sunt cele mai frecvente cauze pentru defectarea sistemelor de supraveghere video în sezonul rece, potrivit Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, conform cifrei de afaceri.

Cel mai des întâlnite probleme apar la accesorii. Umezeala specifică sezonului rece poate oxida mufele de conexiune video sau de alimentare. O altă problemă specifică sezonului rece este condensul pe obiectivul camerei, care face ca imaginile redate să nu mai fie clare și care cauzează, în cele din urmă, deteriorarea camerelor. Folosirea surselor de alimentare necorespunzătoare și DVR-urile montate în încăperi cu temperaturi care scad sub 5 grade Celsius iarna reprezintă alte cauze care pot compromite integritatea sistemului de supraveghere video.

„De la alimentare, la mufele folosite și procesul de cablare, micile detalii fac diferența în performanța produsului și nu sunt puține cazurile în care am primit plângeri de la clienți despre calitatea unui produs, când, de fapt, acesta nu funcționa la parametri normali din cauză că nu a fost utilizată o sursă de alimentare corespunzătoare, sau cablul potrivit, sau pur și simplu nu s-au respectat recomandările de bază despre locul și modul în care ar trebui sa fie montate camerele”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

În acest context, specialiștii Atu Tech (a2t.ro) au pregătit un ghid pentru întreținerea echipamentelor sistemelor de supraveghere video în sezonul rece.

Sfaturi utile:

  • Apelați întotdeauna la echipe de instalatori autorizați

Este foarte important ca specialiștii să se ocupe de partea de instalare și programare a unui sistem de supraveghere video. Instalarea echipamentelor trebuie făcută conform specificațiilor furnizate de producător. În caz contrar, nu doar că șansele ca echipamentele să se defecteze sunt mai mari, însă nu poate fi oferită nici garanția, în caz de defecțiuni.

  • Alegeți produse de calitate

Recomandarea specialiștilor este alegerea de camere de supraveghere de calitate, rezistente la intemperii și care să fie cotate cu un index de protecție de minim IP66. Acest tip de camere sunt închise ermetic în carcase metalice rezistente la intemperii, care protejează camerele împotriva vremii extreme.

  • Amplasați corespunzător componentele sistemului de supraveghere

Camerele de supraveghere să aibă un index de protecție mare și să fie amplasate corespunzător – sub streașina unui acoperiș, ferite de ploaie și ninsoare pe cât posibil. De asemenea, în unele situații, este util de luat în considerare construirea unei incinte dedicate pentru a limita expunerea la condițiile extreme.

DVR-ul trebuie montat numai în interior, iar temperatura minimă nu trebuie să scadă sub 5 grade Celsius. Aceeași recomandare se aplică și pentru sursa de alimentare a sistemului de supraveghere video.

  • Protejați cablurile camerelor de supraveghere

Cea mai bună modalitate de a proteja cablurile camerelor de supraveghere de expunerea la soare și de condițiile meteorologice din sezonul rece este utilizarea unui pat de cablu pentru interior sau a unor cabluri speciale de exterior.

  • Utilizați dozele pentru protecția tuturor conexiunilor

Accesoriile sunt cele care dau bătăi de cap cel mai des: este neapărat necesar ca izolarea mufelor să fie făcută corespunzător, iar conexiunile cablurilor (video și de alimentare) trebuie făcute într-o doză de legături, în așa fel încât apa/zăpada să nu pătrundă.

  • Faceți o lucrare de mentenanță a sistemului de supraveghere înainte de sezonul rece

Este recomandat ca înainte de sezonul rece să fie efectuată o lucrare de mentenanță care să urmărească dacă mufele sunt oxidate sau dacă conexiunile sunt în continuare funcționale, daca dozele se închid etanș si apa nu poate pătrunde înăuntru (datorită căldurii de pe timpul verii este posibil ca plasticul să devină casant sau să apară fisuri).

  • Luați în calcul o sursă alternativă de energie

Este recomandată reducerea dependenței de sursele de energie tradiționale, care pot să nu facă față cu ușurință în timpul lunilor de iarnă. Pot fi utilizate soluții de energie solară, spre exemplu, ca sursă de rezervă pentru a asigura funcționarea continuă.

Pentru a preveni sau a rezolva problemele care pot apărea în sezonul rece la sistemele de supraveghere video, specialiștii în sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) oferă prin telefon consiliere și suport tehnic post-achiziție, iar atunci când e necesară prezența unei echipe în locație, pot pune la dispoziție rețeaua de instalatori parteneri care pot prelua astfel de lucrări. AtuTech dispune de o rețea de peste 600 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național, fiind compania cu una dintre cele mai mari rețele de instalatori din România. Fie că vorbim de instalare sau mentenanță, oricare din aceste servicii poate fi solicitat printr-o simplă completare a unui formular pe site-ul www.a2t.ro.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

fotograf bucuresti fotograf bucuresti
Uncategorized16 minute inainte

Căutați un fotograf talentat și experimentat pentru nunta voastra?

FOTOGRAF BUCURESTI: Echipa Lights and Tales – Momente Magice Imortalizate Căutați un fotograf talentat și experimentat în București? Echipa Lights and...

Uncategorized9 ore inainte

easySales: Perioada Valentine’s Day, 1 și 8 martie a crescut coșul de cumpărături online la 244 de lei; categoriile preferate sunt Casă și bucătărie, Electronice, Artă și hobby

În perioada 14 februarie – 14 martie 2024, valoarea medie a coșului de cumpărături a crescut la 244 de lei,...

Uncategorized10 ore inainte

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Stil și funcționalitate într-un pachet complet

Tableta include celebrul S Pen, un design elegant și o baterie de lungă durată perfectă pentru a duce la bun...

Exclusiv16 ore inainte

Dosarul „Tetra” fabricat de procurorul, pe atunci, Negulescu Mircea, zis „Portocală, zis „Zdreanță” și autointitulat „distrugătorul de destine” – Ziarul Incisiv de Prahova

Unul dintre oamenii luați la țintă de gruparea din jurul fostului procuror Portocală a fost Cezar Stoichiciu, fost sef al...

EvenimentO zi inainte

UP Generation lansează Life Skills Pro: Primul program de mentorat din România care transformă viitorul tinerilor

București, 27 martie, 2024: Cu obiectivul de a aduce soluții și sprijin unei generații aflate în căutarea direcției și a...

UncategorizedO zi inainte

Cum s-a schimbat relația românilor cu băncile în ultimii 8 ani? De la zeci de mii de procese, la negociere și rezolvare amiabilă

27 martie, București. Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă...

Eveniment2 zile inainte

Samsung extinde Galaxy AI cu One UI 6.1

Samsung Electronics îmbunătățește experiența utilizatorilor pe o gamă largă de dispozitive Galaxy prin lansarea actualizării One UI 6.1*. Începând cu 28...

Exclusiv2 zile inainte

 INTOARCEREA “RABINULUI” – Ziarul Incisiv de Prahova

                                         ...

Uncategorized2 zile inainte

Kingston Digital lansează SSD-urile industriale i-Temp

formate de 2,5-inch & M.2 2280 Pentru integratorii de sisteme și inginerii de proiectare Managementul ciclului de viață și asistență...

Eveniment3 zile inainte

NAVITEL a lansat o nouă cameră de bord auto: NAVITEL R35

NAVITEL a lansat la începutul anului noua cameră de bord auto NAVITEL R35 care este proiectată pentru a oferi o experiență de...

Exclusiv3 zile inainte

copii care și-au băgat mamele octagenare în pușcărie! – Ziarul Incisiv de Prahova

Statutul polițistului prin Legea 360/2002 și statutul cadrelor militare prevăzut în Legea 80/1995 fixează interdicții clare privind implicarea acestora în...

Uncategorized3 zile inainte

BenQ lansează PD3225U, un nou monitor de design pentru utilizatorii de Mac și MacBook Pro

Alăturându-se seriei de monitoare profesionale, PD3225U este o necesitate pentru designeri, fotografi și creatori de conținut București, România,  Martie 2024 –...

Exclusiv4 zile inainte

Este dezonorant pentru un șef de poliție să se păteze în jocurile murdare ale politicienilor – Ziarul Incisiv de Prahova

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ)  a respins, ca nefondate, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de...

Exclusiv6 zile inainte

Amânarea acțiunii de protest anunțate în 25 martie 2024, de Ziua Poliției Române – pentru data de 9 mai 2024, de Ziua Europei – Ziarul Incisiv de Prahova

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ)  a respins, ca nefondate, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de...

figurine bobblehead personalizate figurine bobblehead personalizate
Exclusiv6 zile inainte

Cadouri de neuitat pentru aniversare: Figurine personalizate

Aniversarea voastră este o ocazie specială de a celebra dragostea și de a crea amintiri de neuitat. Dar cum poți...

Exclusiv6 zile inainte

DXOMARK a desemnat HONOR Magic6 Pro drept “Smartphone-ul cu cea mai performantă cameră foto din lume”

HONOR Magic6 Pro a fost recunoscut ca având cea mai performantă cameră foto din lume, obținând un punctaj remarcabil de 158...

Știrile Săptămânii