Connect with us

Afaceri

Cine este nașul familiei Dragnea jr | JiulAZI

Publicat

pe

Sorin Paul Stănescu, născut în Craiova etse un om ingluent în domeniului veterinar din ţară, atunci când vine vorba despre dezinfectanţi sau vitamine de îngrăşare. Cele mai importante firme pe care le controlează sunt A&S International 2000, Institutul Pasteur şi Farmavet. Ca o mare parte dintre afaceriştii autohtoni, evoluţia afacerilor sale a pornit după ce au preluat active ale statului.

Sorin Paul Stănescu este cunoscut demult ca un naş, nu doar naşul de cununie al fiului lui Dragnea, ci mai ales un „naş” al fermelor zootehnice, conform g4media.ro.

„Practic nu poţi să ai o fermă în România fără să nu cumperi produse de îngrăşare, dezinfectanţi, vaccinuri de la Farmavetul lui Sorin Paul Stănescu. Poate fermierii din Ardeal mai pot ieşi spre Ungaria şi lua de acolo, dar o parte din produse nu sunt avizate în România din motive pe care nu vreau să le comentez, că nu am dovezi, aşa că tot degeaba. Produse bune în SUA şi Europa nu sunt bune la noi, sunt bune cele comercializate de Farmavet. Este un fel de naş al zootehniei, dacă nu cumperi de la el, nu poţi ţine ferma”, explică un crescător de animale din Moldova.

Sorin Paul Stănescu (59), naşul zootehniei, va deveni de duminică seara şi cumătrul lui Liviu Dragnea. Omul de afaceri este naşul de cununie al lui Dragnea jr (Ștefan Valentin Dragnea) şi al partenerei sale, Gina Alexandru. Nunta va avea loc duminică  la Palatul Snagov, iar Dragnea senior a invitat toţi miniştrii, parlamentarii PSD şi preşedinţii de consilii judeţene, după cum a dezvăluit G4Media.ro.

Într-o scrisoare deschisă trimisă presei, Sorin Paul Stănescu susţinea în urmă cu aproape două săptămâni că îl cunoaşte pe Dragnea de aproape trei decenii.

„De aproape 30 de ani de zile am o relaţie de prietenie cu familia Dragnea. Relaţia cu pricina nu s-a bazat niciun moment pe apartenenţa politică a unor membri ai respectivei familii şi nici nu a interferat cu zona de business în care am activat. Pe cel al cărui părinte spiritual urmează să-i fiu, l-am cunoscut de când era mic, ca un apropiat al familiei şi sper ca în decursul existenţei sale să mă fi numărat printre cei care i-au influenţat în mod pozitiv drumul profesional şi social. Având în vedere această situaţie, am considerat că a răspunde pozitiv solicitării sale şi a celor două familii implicate în această căsătorie, de a deveni naş celor doi tineri, este nu doar o confirmare a unei prietenii vechi, ci si un gest creştinesc. Am acceptat, alături de soţia mea, Doina, să facem acest demers fără a ţine cont de poziţia politică sau activitatea publică a vreunuia dintre cei 4 părinţi ai viitorului cuplu”, a scris acesta.

De fapt, cei 30 de ani, sunt în jur de 20, conform surselor noastre. Sorin Paul Stănescu şi Liviu Dragnea s-au cunoscut în mandatul de prefect de Teleorman dintre 1996 şi 2000 al actualului lider PSD, aşa cum ne-a transmis un apropiat al lui Dragnea din perioada respectivă. Stănescu era şef la Institutul Pasteur şi era interesat de vânătoare, pasiune comună cu Dragnea. Vânătoare şi zootehnia au fost pasiunile comune ale celor doi.

Acum, în 2018, la aproape două decenii după ce s-au cunoscut, Dragnea şi Stănescu nu mai sunt doar un simplu prefect de judeţ sărac, cum era cazul primului, şi un medic veterinar descurcăreţ, ci doi dintre cei mai influenţi oameni din România.

Sorin Paul Stănescu este cel mai important afacerist din domeniul veterinar şi unul dintre cei bogaţi din domeniul agricol. Cele trei societăţi importante ale sale au cifre de afaceri de peste 300 de milioane de lei: A&S International 2000 SRL (47 de milioane de lei în 2017), Institutul Pasteur (cu filiala din Filipeşti de 91 milioane de lei în 2017) şi Farmavet (164 milioane de lei).

Aici, se mai pot adăuga alte 100 de milioane, cifre de afaceri ale fermelor de cereale, zootehnice şi psicicole pe care le mai deţine sau controlează familia Stănescu.

Afacerile naşului au fost preluate de la stat.

 Anii de după revoluţia din 1989 l-au găsit pe Sorin Paul Stănescu, medic veterinar în conducerea regiei de stat Institutul Pasteur, singurul producător de preparate imunologice veterinare din ţară.

Pe lângă activitatea de la institut, Stănescu a intrat şi în afaceri. Conform datelor de la Registrul Comerţului, în 1994 se înfiinţează compania A&S International 2000 SRL,societate reprezentată de viitorul cumătru al lui Liviu Dragnea.

Stănescu preia prin intermediul A&S International 2000 cele mai importante societăţi de stat din domeniul veterinar.

Mai întâi, în anul 1998, preia actuala companie Farmavet. Aşa cum scrie chiar în propria prezentare a societăţii, Farmavet „este, în momentul de faţă, singurul agent economic la nivel naţional specializat în comercializarea de: produse biologice, medicamente, premixuri medicamentate, premixuri vitamino-minerale, aditivi furajeri, medii de cultură, dezinfectante, raticide, reactivi chimici, materiale igienico-sanitare, echipamente de protecţie, instrumentar de uz veterinar, aparatură de laborator şi altele, fabricate în ţară sau provenite din import”.

Pe scurt, Farmavet SA reprezintă reţeaua de distribuţie a produselor veterinare aduse din străinătate de Stănescu sau, mai ales, este distribuitorul produselor realizate în Bucureşti sau Filipeşti, judeţul Prahova, de Institutul Pasteur.

Facebook Comments

Afaceri

Ce este un advertorial?

Publicat

pe

De

Pentru a obține o poziționare cât mai bună în căutările Google, orice site are nevoie de o vizibilitate cât mai bună. În zilele noastre, datorită evoluției tehnologiei și concurenței tot mai accentuate din spațiul virtual, aceasta se obține atât prin design, structură și conținut de calitate, cât și prin publicitate plătită. Una dintre cele mai accesibile, eficiente și mai interesante forme de publicitate plătită este reprezentată de advertoriale.

Ce este un advertorial?

Cu toții știm cât de neplăcut este să dorim să accesăm o publicație sau un articol online și să fim bombardați din toate părțile de articole publicitare, care nu ne lasă în pace până nu le vedem până la capăt sau până nu le închidem, dintr-un buton care de multe ori este sesizabil după câteva secunde bune.

Încercând să evite tocmai acest tip de publicitate de tip banner sau pop-up, advertorialul este cea mai elegantă și mai utilă formă de a prezenta frumos un produs, un servciu, un brand sau un site.

Având forma unui articol, care trebuie să se integreze perfect în cadrul editorial al unei publicații, un advertorial este o fomă specială de publicitate care, pe lângă componenta informativă, conține și elemente de promovare. De cele mai multe ori acesta apare însoțit de simbolul (P).

Publicat pe bloguri, reviste și ziare online centrale sau locale, advertorialul este poate cea mai interesantă metodă pentru a ajunge la publicul țintă și de a-l aduce în site.

Citestște articolul complet: „Ce este un advertorial?” pe blogul Edcora.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Iridex Group Plastic a prezentat rezultatele implementarii proiectului de relansare a statiei de productie mase plastice

Publicat

pe

Iridex Group Plastic a prezentat recent rezultatele obtinute prin proiectul de relansare a statiei de productie mase plastice, proiect care are drept scop principal cresterea vanzarilor pe piata interna si extinderea pe piete externe. Prezentarea rezultatelor a avut loc in cadrul conferintei de inchidere a ”Programului Romano-Elvetian pentru IMM-uri” si a programului ”Servicii integrate de export pentru IMM-urile din Romania”, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA), in parteneriat cu CEC Bank, cu implicarea  Guvernului Confederatiei Elvetiene.

In urma cu un an, Iridex Group Plastic a primit un credit pentru inlocuirea unuia dintre extruderele existente. Echipamentul a fost livrat si instalat anul acesta, fiind actionat digital, cu service asigurat de la distanta. Aceasta investitie va aduce beneficii semnificative pentru mediul inconjurator, permitand o crestere a productiei de circa trei ori, cu un consum redus de energie electrica de circa 30%. In acelasi timp, acum se pot realiza o serie de produse noi, cum ar fi masoanele de protectie piese metalice si ceramice, cu plase tubulare cu grosimi si diametre mai mari. Prezentarea companiei Iridex Group Plastic a fost sustinuta de Adriana Mircea, Director de Dezvoltare in cadrul companiei.

La evenimentul de la Palatul CEC, pe langa ministrul de resort, dl. Stefan-Radu Oprea, au fost prezenti si E.S. Arthur Mattli, Ambasadorul Confederatiei Elvetiene la Bucuresti,  dl. Laurentiu Gabriel Mitrache, Presedintele Comitetului de Directie CEC Bank si dl. Valentin Tiberiu Mavrodin, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice. Cele doua programe au beneficiat de finantare elvetiana in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano – Roman (PCER) pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse.

Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri, a avut unul dintre cele mai mari bugete in cadrul Contributiei elvetiene pentru Romania. A sustinut aproximativ 600 de IMM-uri in realizarea de investitii si a contribuit la crearea a peste 1.600 de noi locuri de munca in 8 domenii prioritare (productie, servicii medicale, turism, comercializarea echipamentelor specifice economisirii de energie si a celor care utilizeaza resurse de energie regenerabile, IT si comunicatii, transporturi si depozitare, constructii, activitati profesionale, tehnice si stiintifice).

Bugetul intregului program a fost de circa 45 de milioane de franci elvetieni (CHF), din care 70% contributie elvetiana si 30% aport propriu CEC Bank, contribuind la acoperirea unui deficit de credite pe zona IMM-urilor existent la momentul lansarii pe piata financiara din Romania, in conditii financiare favorabile pentru beneficiari (dobanda preferentiala).

Programul de creditare a IMM-urilor a fost completat, in anul 2017 cu proiectul ”Servicii integrate de export pentru IMM-urile din Romania”. Cu un buget de 2,5 milioane CHF, principalul obiectiv a fost sprijinirea internationalizarii IMM-urilor, prin asigurarea unui cadru de pregatire in vederea patrunderii pe pietele externe, si sustinerea participarii beneficiarilor programului la evenimente de promovare internationala.

Mai multe detalii despre Iridex Group Plastic aflati de la: www.iridexplastic.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Ce face o agentie de marketing online?

Publicat

pe

     O agentie de marketing online este cea care poate crea o combinatie intre tot ceea ce tine de mediul online, astfel incat sa se ajunga la peformanta si notorietatea afacerii tale. (mai mult…)

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv21 de ore inainte

“Haideţi să vă spun ce a făcut zilele trecute Licu, pe viaţa micuţei Sorina”

Adică toate măgăriile cu numărarea voturilor prin soft au fost de pomană? Pe românește, CCR a decis, în unanimitate, că...

Exclusiv2 zile inainte

Ce a facut domnul Ciolos cu informatiile din raportul nr.63986/28.11.2008?

Adică toate măgăriile cu numărarea voturilor prin soft au fost de pomană? Pe românește, CCR a decis, în unanimitate, că...

Afaceri2 zile inainte

Ce este un advertorial?

Pentru a obține o poziționare cât mai bună în căutările Google, orice site are nevoie de o vizibilitate cât mai...

Exclusiv3 zile inainte

PROMO/“Famiglia” de la DNA ST Ploiesti, reabilitarea drumului de centura al municipiului Targoviste si fostul consilier al lui Băsescu, Theodor Berna

DNA ST Ploiesti, probabil in cardasie cu Structura Centrala, incearca cu disperare sa musamalize un caz grav de coruptie si...

Exclusiv5 zile inainte

MAI “crapa” de deontologie profesionala/Seful IPJ Gorj- sex cu amanta si musamalizari ordinare in instanta, ca razbunare

A fost o  sedinta lunga…in cadrul Judecatoriei Motru….pana si judecatorul, nenea asta care decide si dispune ,, in numele legii”...

Exclusiv6 zile inainte

Militianul paraditorilor de la DNA ST Ploiesti, muzica greceasca si dosarul fabricat directorului ziarului Incisiv de Prahova (I)

Politistul judiciar TOMA Ciprian de la DNA ST Ploisti este un politist obscur, din Campina, un „sifon” care a fost...

Exclusiv7 zile inainte

“Decizia sectiei de procurori a CSM arata ca o proportie majoritara din aceasta NU DA DOI BANI PE LEGE”

Inteleg ca CSM, sectia de procurori, a respins cererea de suspendare a doamnei procuror Piturca, cea care, in baza unui...

ExclusivO săptămână inainte

Doar in subsolul unei pagini se poate regasi interesul unei institutii europene in raport cu ingerintele grave in actul de justitie din Romania!

Am inceput timid cu un fast food plasat strategic intr-un loc urat, dar cu trafic mare. M-am gandit ca au...

ExclusivO săptămână inainte

Creierul lui Kovesi in dosarul paraditorilor

Hai, ca poate se misca lucrurile in dosarul lui Lucica Onea si al lui Mircea „Portocala” Negulescu, unde cei doi...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Bă, Mateescule, în practica DNA erai azi și arestat preventiv! Ieși, dracului afară din magistratură și CSM, nu ți-e rușine?

Avocatul Aurelian Pavelescu a explodat de nervi după ce instanța supremă a admis, marți, cererea Secției pentru anchetarea magistraților și...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Directorul RASP confirma acuzatiile UNPR Prahova la adresa primarului Dobre

Adriana Lascu, cumnata fostei şefe a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, lucrează, începând cu anul trecut, pentru una dintre companiile conectate la...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Avocatul din Ploiesti reclamagiu, vecinul care îţi trimite autorităţile pe “cap”

  Conform unor studii realizate de Institutul de Sănătate Publică din Anglia, vapatul poate fi cu 95% mai puțin dăunător...

Exclusiv2 săptămâni inainte

ICCJ SI CONSTITUTIA ROMANIEI/CE CAUTA ACOLO?

General Dumitru Iliescu, fost șef SPP, preluare facebook: Cu putin timp in urma, Curtea Constitutionala a Romaniei a dat solutia...

Exclusiv2 săptămâni inainte

FELICITARI IPJ ILFOV! IN URMA DEZVALUIRILOR ZIARULUI INCISIV DE PRAHOVA ORGANELE DE CERCETARE PENALĂ L-AU LUAT IN VIZOR PE ȘEFUL POSTULUI DE POLIȚIE BRĂNEȘTI

General Dumitru Iliescu, fost șef SPP, preluare facebook: Cu putin timp in urma, Curtea Constitutionala a Romaniei a dat solutia...

Social2 săptămâni inainte

Cum sa alegi cea mai buna platforma pentru site-uri web in 2019?

    Platformele de site-uri web reprezinta solutia perfecta pentru creare site de prezentare, pentru oameni obisnuiti sau afaceri mici...

Afaceri2 săptămâni inainte

Iridex Group Plastic a prezentat rezultatele implementarii proiectului de relansare a statiei de productie mase plastice

Iridex Group Plastic a prezentat recent rezultatele obtinute prin proiectul de relansare a statiei de productie mase plastice, proiect care...

Știrile Săptămânii