Connect with us

Afaceri

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Publicat

pe

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Alegerea de a începe o carieră ca bucătar este ceva ce oricine poate face în orice moment al vieții sale. Având în vedere că industria ospitalității continuă să crească de la an la an, există în continuare o cerere mare de bucătari calificați, iar cerințele pentru a începe s-ar putea să nu fie atât de dure pe cât ați anticipat.

În zilele noastre există atât de multe experiențe diferite de luat masa disponibile, de la experiențe fine dining, restaurante de stradă, restaurant take away , care acoperă tot felul de bucătării tradiționale și de fuziune. A deveni bucătar deschide multe căi diverse, nu te limitezi la un singur tip de bucătărie sau unitate. Acest lucru înseamnă că puteți fi maestru al propriei direcții de carieră, lucru care face apel la mulți bucătari în devenire!

Care sunt cerințele pentru a deveni bucătar?

Oricine poate deveni bucătar, dar dacă ești la început trebuie să ai parte de o experiență de lucru într-o bucătărie pentru a-ți pune CV-ul.

De asemenea, ar putea fi benefic pentru tine să obții o calificare. De exemplu, dacă doriți să vă specializați în unități franceze, fiind instruit clasic în stil și tehnici Cordon Bleu vă va oferi cunoștințele de care aveți nevoie.

Vestea bună este că există o mulțime de moduri în care puteți face acest lucru:

Locul de muncă – Multe instituții sunt dispuși să ia pe abandon școlar. V-ar începe calea de formare ca asistent de bucătărie sau stagiar și locul de muncă ți de drum până în ierarhia bucătărie.

Ucenicii – De asemenea, puteți lucra și învăța în același timp. O ucenicie va începe, de obicei, la un nivel intermediar sau avansat. Va trebui să aveți unele calificări pentru a obține o ucenicie, de obicei, cel puțin engleză și matematică, precum și alte studii.

Colegiul – Dacă aveți școala profesională și doriți să studiați gătitul profesionale- de asemenea, numit Arte Culinare – există cursuri speciale unde vă puteți înscrie.

Scoala culinara – Există numeroase școli puteți participa pentru a obține o calificare. Școala culinară va preda tehnici de gătit de la maeștri, adesea folosind cele mai noi echipamente și metode de înaltă tehnologie. Ele pot fi, de asemenea, de neprețuit în furnizarea de contacte și o rețea de sprijin.

Dacă aplicați pentru un rol mai înalt, toate unitățile vor dori să vadă că aveți experiență de lucru în bucătării. În cazul în care CV-ul dumneavoastră este un pic bazat pe calificările relevante, având o experiență de bună calitate și expertiză într-o bucătărie poate compensa pentru el.

Lucrul într-o bucătărie poate fi pe cât de provocator, pe atât de plin de satisfacții și trebuie să fii pregătit să muncești din greu. Demonstrarea faptului că sunteți fericit să lucrați la locurile de muncă banale, cum ar fi spălarea sau golirea gunoiului, va dovedi că sunteți devotați acestei cariere și sunteți dispuși să munciți din greu pentru a ajunge acolo unde doriți să fiți. Atunci când ești mai stabilit în carieră, aceste experiențe te vor ajuta să mentorezi și să gestionezi noi starturi.

Pentru cei care sunt dornici să progreseze la roluri de conducere, sau poate au vise de a rula o afacere, precum și de a fi un bucătar-șef, unele înțelegere a managementului de afaceri, conturi, precum și modul de utilizare a mass-media sociale pentru a pieței afacerea dumneavoastră ar putea ajuta în continuare în cariera ta.

O bună înțelegere a siguranței bucătăriei, a igienei alimentare și a conștientizării alergenilor și a importanței lor în bucătărie ar fi, de asemenea, benefică, începând cu portul unei uniforme de bucătar.

Top 10 abilități necesare pentru a deveni bucătar

Fără îndoială, trebuie să poți găti, dar a fi bucătar înseamnă mai mult decât a pune mâncare pe o farfurie. De asemenea, trebuie să dezvoltați și să stăpâniți câteva abilități cheie. Am lucrat cu bucătari pentru a dezvolta o listă de abilități de top 10, care vă vor ajuta să vă pregătiți pentru o carieră de succes ca bucătar.

 1. Dorința de a învăța
  Să devii bucătar poate fi o experiență practică de învățare și, așa cum se spune, practica face perfect. Trebuie să stăpânești aromele și tehnicile diferitelor feluri de mâncare care pot dura timp și multă energie. Pentru a deveni un mare bucătar, va trebui să fii deschis la învățarea constantă.
 2. Pasiune autentică
  Viața unui bucătar este solicitantă, deoarece cele mai aglomerate zile de lucru sunt adesea cele în care alți oameni sărbătoresc – Crăciunul, Ziua Îndrăgostiților sau Duminica Mamei pentru a numi câteva. Prin urmare, trebuie să aveți o dorință reală de a fi persoana care face experiențele de luat masa ale altor oameni speciale. Protejarea și încurajarea pasiunii pentru toate lucrurile culinare vă va menține flerul artistic viu și vă va ajuta să vă bucurați de munca voastră.
 3. Organizare
  Știm că bucătăriile pot fi un mediu foarte aglomerat pentru a-l lucra și, prin urmare, este esențial să aveți capacitatea de a lucra întotdeauna curat și ordonat. Această abilitate este cheia pentru Chef Seán Hughes:

”Lucrați curat și ordonat. Vedeți o mulțime de bucătari care sunt bucătari punct de vedere tehnic foarte bun, dar de îndată ce acesta devine ocupat, secțiunea lor devine murdar și ei într-adevăr lupta. În cazul în care secțiunea dumneavoastră este o mizerie, atunci creierul tău va fi prea încărcat.”

Seán Hughes, Sous Chef la Shears Yard, Leeds.

Fă-ți timp să faci ordine în timp ce mergi, astfel încât să nu fii copleșit în secțiunea ta, șterge-ți suprafețele și pune totul înapoi acolo unde îi este locul. Rămâi organizat pentru a rămâne în control. Pe măsură ce avansezi în carieră, abilitățile organizaționale excelente te vor asigura că gestionezi eficient personalul și te vor ajuta să controlezi fiecare aspect al bucătăriei, de la fluxul de lucru până la placarea vaselor.

 1. Abilitatea de a lucre multitask
  Pot exista multe elemente de alimente pe o farfurie pentru a face un fel de mâncare complet. Acum gândiți-vă, acea placă aparține pe o masă cu alte trei tipuri de alimentare, plus laturi. În cazul în care masa a avut starters, de asemenea, că este posibil alte patru feluri de mâncare anterioare care au nevoie de factoring în modul în care și atunci când acest fel de mâncare unul vine împreună. A fi capabil să te gândești la totul dintr-o dată și să înțelegi și să știi la ce lucrează fiecare secțiune a bucătăriei, este o abilitate care este foarte greu de stăpânit. Un Head Chef va putea face acest lucru foarte bine, va înțelege și va ști și ce experimentează clienții și ce face echipa din fața casei în orice moment în timpul serviciului.
 2. Creativitatea
  A deveni bucătar implică mai mult decât a urma o rețetă. Un bucătar va fi creativ în ceea ce privește punerea unui meniu împreună, modul în care felul de mâncare arată în farfurie și modul în care are gust pentru clienți. Ei vor fi, de asemenea, creativi în planificarea modului în care funcționează bucătăria. Unii bucătari se vor ocupa chiar și de decor, veselă și aranjamente de scaune în restaurant. Reputația creativă a unui bucătar este adesea ceea ce aduce clienții pe ușă, așa că nu-ți fie teamă să experimentezi cu creativitatea ta!
 3. Time Management
  A șasea noastră abilitate vine de la Victor, care are o experiență de peste cincisprezece ani ca bucătar cu pregătire clasică înainte de a-și înființa propria afacere în design comercial de bucătărie. Victor subliniază importanța gestionării timpului; el spune că această abilitate a fost în plus benefică pentru el în afara bucătăriei.

”Una dintre cele mai mari abilități pe care le folosesc astăzi este aceeași abilitate sau proces pe care un bucătar l-ar folosi, [și anume] capacitatea de a vă planifica cu precizie munca în mod eficient în timp ce planificați pentru situații neprevăzute, gestionarea eficientă a timpului pentru mine și echipa mea”.

Victor Cardamone, proprietarul Mise Designs, Pennysylvania.

 1. Munca în echipă
  Bucătăria profesională poate fi o combinație de diferite categorii oameni, care se reunesc printr-o dragoste comună pentru gătit. Posibilitatea de a lucra și de a merge mai departe cu echipa ta este o abilitate esențială pentru o carieră de bucătar fără probleme. A fi bucătar într-o bucătărie este ca și cum ai fi o rotița într-o mașină, fiecare persoană are un rol de jucat pentru succesul serviciului. Tu și restul echipei tale trebuie să lucrați bine împreună pentru a realiza acest lucru.
 2. Abilități de conducere

Pe lângă faptul că sunt un jucător de echipă, bucătarii cu experiență ar trebui să știe cum să conducă echipa și să obțină tot ce este mai bun din ele. Head Chef are responsabilitatea pentru bucătărie, așa că trebuie să fie în măsură să dea direcție și să o urmeze imediat. În același timp, trebuie să mențină o atmosferă optimistă în bucătărie. De asemenea, este posibil să fie nevoie să îndrume și să antreneze membrii personalului junior în timpul serviciului, asigurându-se în același timp că totul se desfășoară fără probleme.

 1. Bucătarii rezilienți vor primi frecvent feedback de la alți bucătari, colegi și clienți cu privire la alimentele pe care le produc și nu toate feedback-urile vor fi pozitive. Trebuie să fii capabil să gestionezi critica, să o privești cinstit și să decizi dacă este sau nu valabilă. Bucătarul și proprietarul afacerii, Ira, își amintește când și-a început cariera:

” Trebuie să ai o piele groasă. Când am început a fost greu, deoarece nu au fost multe bucătari de sex feminin. Este, evident, îmbunătățită de atunci […] Din fericire, eu sunt destul de natural rezistente.”

Ira Silverman, proprietar al Ira B’s Snack Bar & Catering Service,Leeds.

 1. Stamina
  Această abilitate s-ar putea surprinde, dar bucătarii trebuie să aibă un nivel excelent de fitness fizic și mental. Lucrul într-o bucătărie poate fi foarte solicitant din punct de vedere fizic – lucrul în schimburi lungi pe picioare la temperaturi caniculare și fără multe pauze – este dificil. Pe deasupra, energia mentală necesară pentru a face față presiunii și a fi pe partea de sus a jocului, secțiunea și bucătăria ta, poate fi imensă. Un bucătar cu experiență va avea o rezistență excelentă pentru a rămâne concentrat și de a produce în mod constant feluri de mâncare pentru clienți.

Amintiți-vă, abilități ca acestea pot dura o viață pentru a perfecta asa ca nu vă faceți griji în cazul în care această listă nu suna ca tine … totusi! A fi conștient de abilitățile cheie necesare pentru a fi bucătar este un pas în direcția cea bună. Lista noastră și sfaturile prietenilor noștri bucătari ar trebui să vă dea de gândit atunci când vă gândiți la propriile sentimente și acțiuni în bucătărie. Așa că luați-vă uniforma de bucătar și treceți la treabă!

 

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Tot ce trebuie să ştii despre centrale termice

Publicat

pe

În România se utilizează o mare varietate de combustibili pentru încălzirea locuințelor. Combustibilii solizi se referă atât la combustibilii din biomasă, cât și la cărbune. Cel mai frecvent combustibil utilizat pentru încălzire este lemnul, urmat de alți combustibili solizi, cum ar fi cărbunele, brichetele, rumegușul, peleții, reziduurile agricole și, uneori, chiar frunzele și iarba. Printre combustibilii moderni se numără gazul petrolier lichefiat (GPL), kerosenul și electricitatea. În continuare vom prezenta principalele tipuri de centrale termice și vom analiza avantajele și dezavantajele fiecăreia.

Centralele termice pe bază de lemn

Centralele termice pe bază de lemn utilizează lemnul ca sursă pentru a genera căldură. Acestea sunt potrivite pentru locuințele spațioase, în special duplexuri și case rezidențiale care oferă spațiu destul pentru amplasarea centralei și depozitarea lemnelor necesare pentru încălzire. Totodată, acestea sunt preferatele persoanelor care locuiesc în mediul rural, unde racordarea la gaze sau alte utilități este inexistentă sau destul de costisitoare. Centralele pe lemne sunt destul de avantajoase ca preț, având un preț mic, comparativ cu alte centrale ce folosesc diferite surse de combustibil.

Centrale termice pe bază de lemn cu ardere tip lumânare vs gazeificare

Centralele termice care folosesc lemnul drept combustibil principal pot fi clasificate în centrale cu ardere tip lumânare și centrale cu gazeificare. Care este diferența dintre acestea? Primul model de centrală, cel cu arderea tip lumânare are o autonomie ridicată datorită structurii sale. Gura de alimentare este situată deasupra cazanului ce permite alimentarea eficientă cu orice tip de combustibil fosil. În cazul centralelor bazate pe gazeificare, acestea ard complet lemnul fără a lăsa reziduuri, însă au o autonomie cu 5% mai mică decât cele pe ardere tip lumânare.

Centralele termice pe peleți

Centralele termice pe peleți funcționează pe același principiu ca cele pe bază de lemn, însă prezintă câteva avantaje în plus. Dată fiind sursa principală de ardere, și anume peleții, aceste centrale sunt potrivite pentru orice tip de locuință deoarece nu necesită un spațiu foarte  mare de depozitare pentru materia primă. Astfel, pot fi folosite și de proprietarii de case din mediul urban, dar și de cei de case din mediul rural. Însă, acest tip de centrală nu este foarte popular în rândul proprietarilor de apartamente.

Centralele termice pe gaz

Acest tip de centrale termice, alimentate cu gaz, sunt cele mai populare în rândul proprietarilor români. Centralele pe gaz pot fi montate atât în apartamente, cât și case, duplexuri sau locuințe rezidențiale. Sunt favorite și pentru că au costuri destul de reduse de achiziție și oferă un randament destul de bun. Centralele pe gaz pot fi conectate direct la conductele de gaz ale localității sau la rezervoare de gaz din cadrul locuințelor.

Centrale termice electrice

Centrale termice electrice folosesc energia electrică și sunt convenabile pentru orice tip de locuință, indiferent de mediu, rural sau urban. Acestea au costuri mai mari ale materiei prime, însă prezintă avantaje pentru proprietari, având dimensiuni mai mici, nefiind necesare racordări la țevi, avize sau lucrul cu materiale inflamabile. Însă proprietarii trebuie să acorde atenție capacității rețelei electrice a apartamentului care ar trebui să suporte și energia electrică consumată de un astfel de tip de centrală.

Dacă îți dorești să afli mai multe detalii despre avantajele și dezavantajele fiecărui tip de centrală, dar și care ar fi modelul potrivit pentru nevoile locuinței tale, mag-instal.ro e la dispoziția ta.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Cum să alegi florile atunci când faci o comandă online pentru un aranjament floral

Publicat

pe

De

Olla

Atunci când comandați flori online, aveți posibilitatea de a vă personaliza buchetul cu o serie de opțiuni diferite. În timp ce unele dintre acestea pot părea de la sine înțelese, există câteva care pot face sau nu aranjamentul dvs. floral – și totul începe cu alegerea florilor potrivite.

Alegerea florilor potrivite

Atunci când alegeți florile pentru buchetul sau aranjamentul dvs. floral, este important să vă amintiți că diferite flori vor arăta cel mai bine în diferite decoruri. De exemplu, trandafirii roșii sunt grozavi pentru Ziua Îndrăgostiților, dar probabil că nu ar fi potriviți la o nuntă în aer liber. Același lucru este valabil și pentru alte tipuri de flori: trandafirii portocalii ar putea să nu fie potriviți pentru cineva care suferă de alergii, în timp ce trandafirii galbeni ar putea să nu se potrivească cu tonul pielii.

Un alt lucru de luat în considerare este dacă veți păstra sau nu aranjamentul pentru perioade lungi de timp după livrare. Dacă da, luați în considerare posibilitatea de a comanda ceva care nu se va ofili rapid și care are nevoie de mai puțină apă decât altele pentru a păstra aspectul proaspăt!

Dacă sunteți în căutarea unui nou mod de a trimite flori, comanda online este o opțiune excelentă. Puteți găsi oferte excelente la flori de la florării de renume și nu este nevoie să vă aranjați sau să conduceți oriunde. Practic, este cea mai bună dintre toate lumile.

Dar cum îți alegi florile?

Și cum rămâne cu celelalte aspecte ale aranjamentului dumneavoastră? Există considerații speciale atunci când comandați flori online?

Dacă sunteți în căutarea de a comanda flori online, veți găsi că există o mulțime de opțiuni. Alegerea celor mai bune poate fi o provocare, dar avem câteva sfaturi pentru a vă ajuta să faceți ce trebuie.

1. Alegeți o temă

Dacă ai un eveniment sau o ocazie specifică care se apropie, gândește-te la ce fel de flori s-ar potrivi cu acea temă. De exemplu: dacă plănuiești o nuntă în aer liber, ia în considerare obținerea de flori în nuanțe de albastru și verde; dacă este o petrecere aniversară pentru cineva care iubește grădinăritul, ia în considerare obținerea de flori în nuanțe de maro și verde; etc.

2. Cunoașteți-vă bugetul

Este important să știi câți bani ai de cheltuit pe flori înainte de a începe să faci cumpărături. Dacă nu vrei să îți depășești bugetul, atunci nu o face – rămâi la un singur loc care oferă un aranjament floral la prețuri accesibile!

3. Luați în considerare sezonul

Diferitele anotimpuri scot la iveală diferite tipuri de flori și plante-atunci dacă ești în căutarea a ceva anume, cum ar fi lalelele iarna sau trandafirii vara, atunci asigură-te că sunt disponibile atunci când le comanzi!

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când comandați flori este să vă asigurați că comandați de la o florărie de renume. Dacă doriți să verificați calitatea florăriilor din zona dumneavoastră, vă recomandăm să vizitați un magazin online cunoscut.

Apoi, ar trebui să alegeți câtă varietate doriți în aranjamentul dumneavoastră. Cu cât sunt mai multe flori, cu atât aranjamentul tău va fi mai scump; totuși, dacă vrei să adaugi varietate și să incluzi diferite tipuri de flori și culori, atunci dă-i drumul!

Apoi urmează dimensiunea – care va fi probabil determinată de locul unde vor merge florile și de câte persoane le vor vedea. Acestea fiind spuse, dacă știi în ce fel de spațiu vor fi expuse (cum ar fi o masă mică), atunci asigură-te că dimensiunea se potrivește corespunzător acelui spațiu!

Și, în cele din urmă (dar nu în ultimul rând), ia în considerare dacă este sau nu implicată vreo ocazie specială aici… cum ar fi o nuntă? O zi de naștere? O aniversare?

Cel mai bun mod de a găsi floarea perfectă este să vă uitați la caracteristicile lor. Iată ce trebuie să știți:

1) Culoarea florii: Vrei ceva ușor și aerisit? Sau ceva îndrăzneț și vibrant? Culorile diferite au semnificații diferite, așa că asigură-te că alegi tonul potrivit pentru ocazia ta.

2) Flori care au tulpini atașate: Unii oameni preferă să trimită flori fără tulpini atașate, deoarece cred că arată mai „natural” sau „curat”. Nu este adevărat! Tulpinile sunt importante pentru că ajută la susținerea greutății florii și le împiedică să cadă singure în timp. Astfel, aranjamentul dvs. va dura mai mult decât ar fi făcut-o altfel!

Dacă sunteți în căutarea a ceva cu adevărat special, în aceste zile, luați în considerare posibilitatea de a comanda un aranjament cu lalele. Aceste flori sunt cunoscute pentru culorile lor vibrante – și vin în multe nuanțe, inclusiv alb, roz, violet închis și albastru deschis – ceea ce le face ideale pentru oricine dorește ceva vesel, dar totuși subtil.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Ce bijuterii sunt potrivite pentru o petrecere?

Publicat

pe

De

Bijuteria Mataranga

Când te pregătești pentru o petrecere, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să petreci mult timp gândindu-te la ce vei purta. Vrei să poți pur și simplu să îmbraci o ținută care să atragă atenția și să pleci! Și de aceea ne plac bijuteriile. Este modalitatea perfectă de accesorizare și de a face ca ținuta ta să iasă în evidență chiar dacă, de data aceasta, tot ce ai la dispoziție este o mică rochie neagră.

Cu toții am avut acel moment: te pregătești să ieși în oraș și te uiți în cutia de bijuterii. Porți rochia pe care vrei să o porți, dar cu ce cercei? Cu ce colier? Ce brățară? Câte brățări?

Procesul de alegere a bijuteriilor poate fi unul stresant. Poate părea că nu merită tot efortul, dar iată câteva motive pentru care merită să depui efort atunci când încerci să alcătuiești ținuta perfectă.

Fie că este vorba de petrecerea elegantă de ziua de naștere a celei mai bune prietene a ta sau de nunta verișoarei tale, bijuteriile potrivite pot completa o ținută. Dar cum știi ce stil este potrivit? Iată câteva sfaturi.

Rochia

Înainte de a te gândi la alegerea bijuteriilor, ar trebui să te uiți la ținuta ta și să vezi dacă aceasta face o declarație. Dacă rochia este plină de volane, dantelă și paiete, optează pentru bijuterii aur mai simple. Dacă rochia este ceva de genul unei little black dress care nu are ornamente sau decorațiuni, poți opta pentru bijuterii mai țipătoare.

Dacă rochia are un decolteu interesant – cum ar fi un decolteu în formă de inimă – poate că vrei să optezi pentru ceva care să îl evidențieze sau să îl completeze. De exemplu, dacă ai o rochie neagră fără umeri și cercei lungi sau un colier care să atragă atenția asupra claviculei tale, vor arăta minunat împreună.

Culorile

Unele persoane preferă să își asorteze bijuteriile cu ținutele lor – purtând auriu cu auriu și argintiu cu argintiu – dar nu există reguli stricte aici.

Te îndrepți spre o seară în oraș și știi că ținuta ta va fi… bună. Nimic special.

Ai nevoie de niște accesorii care să facă impresie, dar nu știi cum să le alegi. Dacă ți se pare că asta ți se potrivește, hai să vorbim despre cum să alegi bijuteriile perfecte pentru următoarea ta petrecere.

Întreabă-te „Ce fel de petrecere este?”.

Este o petrecere costumată? O petrecere aniversară? Oamenii aduc cadouri? Toate aceste lucruri vor influența ce fel de bijuterii sunt potrivite pentru această ocazie.

Care este bugetul tău?

Să recunoaștem, bijuteriile pot fi costisitoare – mai ales dacă nu ești sigură ce să cumperi. Este posibil să doriți să faceți câteva cumpărături înainte de a vă angaja la o achiziție.

Care este stilul tău?

Dacă nu ești sigură ce tip de bijuterie ți-ar sta bine, întreabă o prietenă sau un membru al familiei care are un bun simț al modei. Aceștia te vor putea ajuta să găsești ceva care să se potrivească stilului tău

Există atât de multe opțiuni atunci când vine vorba de alegerea bijuteriilor pentru o petrecere, dar noi suntem aici pentru a face lucrurile un pic mai ușoare!

În primul rând, trebuie să vă decideți asupra unei teme. Vrei să alegi ceva mare și îndrăzneț? Sau delicat și dulce?

Apoi, alege-ți metalul. Nu poți da greș cu aurgalben sau alb. Dar dacă sunteți în căutarea a ceva mai unic, încercați aurul roz sau platina.

De asemenea, vei dori să îți dai seama ce fel de pietre ți-ar plăcea să ai în bijuterii. Există un număr nesfârșit de opțiuni: diamante, smaralde, rubine, ametiste… lista poate continua la nesfârșit!

Bijuteriile spun multe despre tine

Când mergi la o petrecere, oamenii iau decizii despre cine ești în funcție de ceea ce văd – și ceea ce văd în primul rând sunt bijuteriile tale. Sunt elegante? Stridente? Foarte simple? Ai ales ceva care se potrivește perfect cu ținuta ta sau amesteci metale și culori? Ce fel de ceas porți, dacă porți vreunul? Cerceii tăi se asortează cu colierul sau sunt de forme și culori diferite?

Bijuteriile dvs. pot oferi celorlalți indicii despre cine sunteți la prima vedere. Alegerea pieselor potrivite pentru fiecare ocazie îi poate ajuta pe ceilalți să își facă o impresie bună despre tine și îi poate ajuta să te cunoască mai repede pe tine cea adevărată.

Găsește-ți stilul

În primul rând, ce fel de atmosferă vrei să ai? Căutați ceva elegant și clasic? Sau poate un pic mai mult pe partea funky? Vrei o piesă care să iasă în evidență sau ceva mai discret, dar totuși unic? Aceasta este șansa ta de a-ți evidenția personalitatea prin intermediul bijuteriilor tale. Dacă ținuta dvs. este mai discretă sau cu tonuri neutre, atunci nu ezitați să vă jucați cu culori și modele mai îndrăznețe. Dacă ținuta ta este deja plină de culori strălucitoare și ornamente atrăgătoare, atunci mergi mai simplu în ceea ce privește bijuteriile – ultimul lucru pe care vrei să îl faci este să te copleșești cu accesorii!

Luați măsuri

Bijuteriile sunt o parte esențială a oricărei ținute, dar de multe ori sunt lăsate la urmă. Îți alegi rochia, pantofii și machiajul – și apoi, în ultima clipă, îți pui niște bijuterii care nu se potrivesc cu adevărat sau nu completează restul look-ului tău.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Afaceri2 ore inainte

Tot ce trebuie să ştii despre centrale termice

În România se utilizează o mare varietate de combustibili pentru încălzirea locuințelor. Combustibilii solizi se referă atât la combustibilii din...

Exclusiv12 ore inainte

BOMBA de la DNA in dosarul directorului Politiei Locale Ploiesti (Albu Catalin) si a celor din comisia de concurs

Un nou scandal monstru e pe cale să izbucnească in administratia locala. Procurorii anticorupție anchetează anumite fapte de corupție comise...

TurismO zi inainte

Constanta, destinatia turistica nr. 1 a Romaniei pe timpul verii

Pentru ca sezonul estival se apropie cu pasi repezi, cu siguranta ne gandim deja la urmatoarea destinatie de vacanta. Si...

TurismO zi inainte

Pe 12 iunie, hai la marea deschidere Laguna Pool din Dăeşti, judeţul Vâlcea!

În vara asta intrăm în recuperări în ceea ce priveşte distracţia şi voia bună după cei doi ani în care...

Exclusiv2 zile inainte

Procurorul general al Romaniei, Gabriela Scutea, a redeschis urmarirea penală în dosarul 684/P/2019 clasat de către fostul SIIJ, confirmand dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova

La data 21 martie 2022, Incisiv de Prahova publica articolul „Am „cobit” si instanta a dat dreptate ziarului Incisiv de...

Turism2 zile inainte

Vino şi tu la Călimăneşti-Căciulata – „perla staţiunilor” de pe Valea Oltului

Odată cu ridicarea restricţiilor, românii caută să evadeze cât mai departe de casă. Te afli în aceeaşi situaţie, dar nu...

Exclusiv3 zile inainte

Belgia introduce carantina de 21 de zile pentru cei infectati cu variola maimutei!/Hai ca o luam de la capat!

Autoritățile din Belgia au decis vineri să introducă o carantină obligatorie de 21 de zile pentru persoanele diagnosticate cu variola...

Exclusiv4 zile inainte

Doar in 5 din 41 de IPJ-uri există servicii de spălare și igienizare a autospecialelor de poliție/După 20 de ani, autospecialele de poliție vor fi spălate

Toţi cei care lucrează în Ministerul Afacerilor Interne au simţit cel puţin o dată, pe pielea lor, că oricât de...

Eveniment4 zile inainte

EXCLUSIV.Un elev din Ploieşti va alerga în scopuri caritabile, la HOPE RUN for Charity

Duminică, 22 mai a.c., începând cu ora 7.00, în Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle va avea loc...

Social5 zile inainte

Ce sa luati in considerare cand cumparati o usa de intrare

Usa de intrare poate fi adesea neglijata atunci cand este vorba despre stilul, eficienta si securitatea casei, dar in realitate...

Social5 zile inainte

Tot ce trebuie sa ştii despre un motocultor

Alegerea unui motocultor potrivit poate fi una dificilă, asta deoarece trebuie să cumpăraţi motocultorul care se potriveşte cel mai bine...

Exclusiv5 zile inainte

„Sper sa nu apuc vremurile când, la gura sobei, voi povesti nepotilor mei că au fost cândva judecători în România…”

Toţi cei care lucrează în Ministerul Afacerilor Interne au simţit cel puţin o dată, pe pielea lor, că oricât de...

Exclusiv7 zile inainte

Pe lângă legislaţia cunoscută, aflată la vedere și publicată în Monitorul Oficial, mai există acte normative nepublicate

Toţi cei care lucrează în Ministerul Afacerilor Interne au simţit cel puţin o dată, pe pielea lor, că oricât de...

SocialO săptămână inainte

Cornuleţe cu gem şi umplutură de fructe pentru orice pofticios

Milioane de români îşi petrec ziua onomastică în acest weekend cu ocazia zilei Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Această mare...

ExclusivO săptămână inainte

Contrar a ceea ce se credea pana acum, se pare ca cele mai periculoase functii de politie nu sunt cele din zona structurilor operative, ci functiile de la suport

Directorul Albu Catalin a oferit, în condiţiile „legii”, desigur, functii dintre cele mai fabuloase si banoase, menite să rotunjească veniturile...

ExclusivO săptămână inainte

„𝐒𝐢𝐧𝐝𝐫𝐨𝐦𝐮𝐥 𝐁𝐞𝐫𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞𝐬𝐭𝐢”/𝐃𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐮 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝙛𝙖𝙘𝙩𝙤 𝐢𝐧 𝐜𝐮𝐬𝐭𝐨𝐝𝐢𝐚 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐢

Într-un articol publicat pe platforma Contributors, arhivistul si istoricul Cătălin Botoșineanu susține că documentele clasificate au intrat de facto in...

Știrile Săptămânii